Câte garaje de cartier mai sunt de demolat în Cluj-Napoca

Câte garaje de cartier mai sunt de demolat în Cluj-Napoca

Toate garajele de cartier din Cluj-Napoca ar urma să dispară în următrii 3 ani. 

„Până la sfârșitul anului 2021, au fost demolate 3.600 de garaje, urmând ca după anul acesta, circa 5.600 să fie desființate, în total. Estimările arată că încă vreo 5000 de garaje mai sunt de demolat în municipiu. Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare, după reamenajare, este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%. În funcție de zonă, este posibil și să rezulte doar numărul fix de locuri de parcare al celor demolate. Crește și numărul de spații verzi, nu avemgazon, dar avem arbori, care sunt mai eficienți în lupta cu poluarea”, a declarat viceprimarul, la ZIUA LIVE. 

Doar 9 proprietari au refuzat desființarea garajelor, fiind necesară intervenția primăriei pentru demolarea acestora pe cale administrativă. 

„Nu avem probleme din acest punct de vedere, pentru că cei care desființează benevol garajele beneficiază cu prioritate de loc de parcare. Oamenii s-au conformat, avem chiar solicitări de demolare din partea cetățenilor. Avem de făcut verificări și în celelaltle zone, sunt foarte multe terenuri retrocedate de instanță, sunt care nu vor putea fi desființate, în zona Mănăștur, în Grigorescu. Dacă ar fi să luăm ritmul de demolare de până acum, estimarea ar fi că în 3 ani ar trebui finalizată aceasta procedură. În 3 ani ar urma să fie desființate toate garajele de tablă din municipiu”, a punctat Tarcea. 

 

 

 

Comenteaza