Câți clujeni au fost afectați de anularea zborurilor Blue Air / Ciceo: „Este foarte neplăcut ce se întâmplă”

Câți clujeni au fost afectați de anularea zborurilor Blue Air / Ciceo: „Este foarte neplăcut ce se întâmplă”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat, marţi, că sistează toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Vineri, compania a revenit și a transmis că va relua zborurile abia din 10 octombrie.

Explicația a fost că, pentru moment, compania aeriană nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a comentat situația, înainte de anunțul făcut de Blue Air prin care a transmis că zborurile vor fi reluate abia în octombrie.

„Este foarte neplăcut pentru pasageri ce se întâmplă. Ne pare rău că Blue Air a suspendat zborurile. Sunt mulți pasageri care au rămas în străinătate sau mulți pasageri care nu mai pot pleca în vacanțe. Este greu de spus când vor relua zborurile. Noi, în acest moment, discutăm cu alte companii aeriene. Compania Blue Air a avut 14% din traficul de pasageri de pe Aeroportul Cluj în anul 2019.
Din păcate, la Cluj, au fost afectați aproximativ 800-1000 de pasageri în fiecare zi. Facem eforturi pentru diminuarea acestor probleme. Deja discutăm cu alte companii aeriene pentru a prelua anumite destinații sau a mări frecvențele. Sperăm anul viitor să atragem noi companii. Sperăm să umplem acest gol. Noi ne-am bazat în bugetul nostru și pe pasagerii Blue Air, a afirmat David Ciceo.

Aeroportul Internațional Cluj a fost, vineri, gazda 2022 Regional Air Transport Conferencese, o conferință internațională de aviația unde au participat nume importante ale industriei.

Comenteaza