Cele mai importante personalități din 2021. Cum arată Topul Bloomberg din acest an

Cele mai importante personalități din 2021. Cum arată Topul Bloomberg din acest an
| Foto: bloomberg.com

Topul cuprinde cele mai influente persoane ale anului 2021 în business, entertainment, finanțe, politică, și știință & tehnologie, ale căror contribuţii merită recunoscute pe plan mondial.

Din topul Bloomberg 50 nu lipsesc nume cunoscute, precum Elon Musk, CEO-ul Tesla, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, Tim Cook, CEO-ul Apple, Larry Page, co-fondatorul Alphabet, dar și politicieni, printre care Joe Biden, Vladimir Putin sau Emmanuel Macron, potrivit afaceri.news.

Iată zece din cele mai importante personalități ale anului 2021: 

Jimmy Lai

Magnatul mass-media a petrecut peste 300 de zile în închisoare anul acesta, ceea ce l-a făcut victima cea mai cunoscută a campaniei necruţătoare a Chinei de a subordona Hong Kong-ul în întregime.

Alexei Navalnîi

Cel mai mare contestatar al Kremlinului s-a îmbolnăvit în august 2020, într-un zbor din Siberia la Moscova şi a fost în cele din urmă internat la Berlin. A fost otrăvit cu un agent toxic de tipul Novichok, în ceea ce Occidentul consideră a fi o tentativă de asasinat, acuzaţie negată de autorităţile ruse.

Albert Bourla

Un veteran de aproape trei decenii al companiei, Bourla a preluat conducerea în 2019 şi a început să pună bazele succesului recent al Pfizer. În timpul pandemiei, el a creat noua franciză de vaccin prin cuplarea tehnologiei ARN mesager a BioNTech cu expertiza de producţie şi puterea comercială a Pfizer.

Andy Jassy

Amazon Web Services, pe care Jassy a condus-o timp de aproape două decenii, este pe drumul cel bun pentru vânzări de 61,3 miliarde de dolari în acest an, în creştere cu 35% faţă de 2020. Drept recompensă pentru succesul său, a fost numit CEO al întregii companii.

Darnella Frazier

În iunie, la un an după ce a filmat ofiţerii de poliţie care îl ucideau pe George Floyd, Frazier a devenit primul jurnalist cetăţean care a câştigat o citare specială din partea Consiliului Premiului Pulitzer.

Hoesung Lee

În august, Hoesung Lee a condus aproape 200 de ţări către un acord unanim asupra unui raport care a constatat că omenirea a crescut temperatura globală cu 1,1 grade celsius, care a făcut planeta mai fierbinte decât a fost în urmă cu 125.000 de ani.

Mike Winkelmann

Lucrarea sa „Everdays: The first 5.000 Days” s-a vândut la licitaţie în martie pentru 69,3 milioane de dolari și a doborât recordul pentru cea mai scumpă piesă de artă digitală din lume.

John Nkengasong

Director al Centrului African pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Nkengasong este virologul care a jucat un rol cheie în procurarea a 400 de milioane de doze de vaccin anti Covid-19 pentru întregul continent.

MacKenzie Scott

Fosta soţie a lui Jeff Bezos a donat 2,7 miliarde de dolari în acest an, pentru un total de aproximativ 8,6 miliarde de dolari donaţi de-a lungul timpului către 800 de organizaţii, ceea ce o face unul dintre cei mai prolifici filantropi din istorie.

Eugene Goodman

Timp de 85 de secunde, pe 6 ianuarie, el s-a confruntat cu protestatarii care au pătruns în Capitoliu şi i-a îndepărtat de parlamentarii vulnerabili din camera Senatului.

Comenteaza