Cererea şi oferta de produse locale se întâlnesc online la Sălaj, pe o platformă a micilor producători

Cererea şi oferta de produse locale se întâlnesc online la Sălaj, pe o platformă a micilor producători

În Sălaj a fost creată o platformă care pune la dispoziția micilor producători locali un spațiu online în care aceștia să-și prezinte, gratuit, oferta, iar consumatorilor sălăjeni să le faciliteze accesul spre producători sau restaurante cu livrări la domiciliu.

Platforma "BUN din Sălaj" a fost creată în cadrul inițiativei cetățenești Consumă Local, Sălaj! o pledoarie pentru consumul de produse locale, pentru susținerea micilor producători și a afacerilor de familie.

"Platforma aduce la un loc oferta şi cererea de produse locale. În ţară sunt mai multe iniţiative similare, în care platforme online fac acest lucru. Bun din Sălaj a pornit la drum prin martie, iar în momentul de faţă sunt până în 50 de producători: de legume, de produse apicole, de textile şi ţesături", a declarat pentru Radio Cluj Alin Prunean, iniţiatorul portalului Bun din Sălaj.

Nu există nicio condiţie pentru  accesul pe această platformă. Producătorii îşi asumă calitatea produselor şi modul în care fac comercializarea. Este foarte important să consumăm produse locale pentru că economia are de suferit, mai ales în momentul acesta de criză e important să-i susţinem pe producătorii români, care livrează produse proaspete şi gustoase.

Sălajul e cunoscut pentru pălinca de Sălaj. Sunt mulţi producători apicoli care oferă miere, dar în Sălaj găsim şi produse cosmetice handmade de o foarte bună calitate. Sunt legumicultori foarte buni între Cluj şi Zalău, se produc foarte multe lucruri. Calitatea ţine foarte mult de pasiunea şi de responsabilitatea producătorului, mai spun iniţiatorii portalului.

Portalul este doar un spaţiu de cunoaştere, nu şi pentru livrare. Platforma arată pe hartă unde poate fi găsit un anumit producător, localizare care se poate prelua în aplicaţiile GPS, pentru a ajunge până la poarta lui.

Comenteaza