CFR Cluj a plătit o avere pe cea mai tare nocturnă din România

CFR Cluj a plătit o avere pe cea mai tare nocturnă din România
| Foto: Facebook CFR Cluj

Formația ardeleană a jucat cu Universitatea Craiova la lumina noii instalații de nocturnă de pe stadionul din Gruia. Este vorba despre o investiție importantă pentru CFR Cluj. 

Suma plătită de clujeni pentru noua nocturna de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu este una impresionantă: 1,8 milioane de euro a costat noua instalație, fabricată în Olanda. Cei patru stâlpi ai vechii instalații de nocturnă, inaugurată în 2007, au fost înlocuiți cu cea mai nouă tehnologie utilizată pe stadioanele din Europa, potrivit informaţiilor prosport.ro

Au fost montate leduri inclusiv pe acoperișul tribunelor. Acestea oferă posibilitatea de a crea show-uri de lumini. Clujenii plănuiesc ca fiecare gol marcat de echipa lui Dan Petrescu, ori începuturile meciurilor să fie acompaniate de show-uri de lumină și muzică, întocmai ca pe marile stadioane ale Europei.

În ciuda investiției importante, CFR va avea de câștigat în timp de pe urma noii achiziții. Din informațiile ProSport, vechea nocturnă cheltuia 70.000 de euro din bugetul lunar al clubului. Noua tehnologie led înseamnă un consum la 20% din această sumă. CFR Cluj a inaugurat vechea nocturnă în vara lui 2007, cu un an înainte de câștigarea primului titlu.

De noua nocturnă s-a ocupat firma EnergoBit, care e deținută de 3 oameni de afaceri, printre care și Ștefan Gadola, acționar minoritar la CFR Cluj.

Comenteaza