Focar de COVID-19 între studenţii străini de la UMF. Peste 20 sunt izolaţi într-un cămin al universităţii

Focar de COVID-19 între studenţii străini de la UMF. Peste 20 sunt izolaţi într-un cămin al universităţii
| Foto: www.formaremedicala.ro

Aproximativ 20 de studenţi străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj confirmaţi cu COVID-19 sunt izolaţi într-un cămin.

Declaraţia că aproximativ 20 de studenţi străini de la UMF Cluj sunt depistaţi pozitiv la noul coronavirus şi că sunt izolaţi la un cămin al universităţii aparţine prefectului Clujului, Mircea Abrudean, care a susţinut vineri o conferinţă de presă.

"Studenţii sunt izolaţi. Vorbim de studenţi străini, la ora aceasta, care sunt izolaţi în căminul de la UMF, cred că sunt vreo 20. Petrecerile sunt cu cel mai mare grad de risc, pentru că nu se respectă regulile", a subliniat Mircea Abrudean.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a hotărât, vineri, suspendarea activităţii cu publicul în interiorul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, cinematografelor şi instituţiilor de spectacole, ca urmare a depăşirii pragului de 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de persoane.

Pe de altă parte, comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi o hotărâre care stabileşte categoriile exceptate de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic. Printre categoriile de persiane care sunt exceptate de la măsura carantinei de 14 zile la intrarea în ţară, chiar dacă vin din ţări  cu risc epidemiologic ridicat sunt şi studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care au de susţinut examene de admitere sau pentru finalizarea studiilor, care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor.

Citeşte şi: Ce a hotărât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj pentru a putea stopa coronavirusul în judeţ?

Citeşte şi: Se închid restaurantele și cafenele în Cluj-Napoca și alte localități din județ

Citeşte şi: Care sunt categoriile de persoane care scapă de măsura carantinei chiar dacă vin din ţările cu risc epidemiologic?

Comenteaza