Cluj-Napoca, cel mai bun oraș din România pentru studenți

Cluj-Napoca, cel mai bun oraș din România pentru studenți

Într-un clasament condus de Londra, Clujul depășește celelalte trei orașe din România prezente în ierarhie.

În cel mai recent top global QS al celor mai bune orașe pentru studenți, Cluj-Napoca ocupă prima poziție dintre orașele din România, potrivit edupedu.ro. Într-un clasament condus de Londra și în care sunt incluse 140 de localități, Clujul ocupă poziția 122, cu un scor de 38.

Aceasta reprezintă cea mai bună clasare a unui oraș din România, țara noastră fiind reprezentată și de Timișoara (poziția 131 - scor 35,5), București (poziția 132 - scor 35,2) și Iași (poziția 137 - scor 33).

Clasamentul ia în calcul orașele cu o populație de peste 250.000 de locuitori, care găzduiesc cel puțin două universități care apar în cel mai recent clasament QS al universităților lumii.

Indicatorii folosiți includ: locul universităților locale în clasamentul QS, ponderea studenților în populația orașului și prezența studenților străini, criterii precum poluarea, siguranța, dorința studenților de a studia în acea localitate, rata de angajare a studenților, costurile asociate școlii, costul vieții, câți studenți rămân în oraș după finalizarea studiilor.

Londra conduce topul cu un scor de 100, celelalte trepte ale podiumului fiind ocupate de Munchen și Seul, cu același scor 95,1.

Comenteaza