Breaking news Cluj-Napoca scăpă de "carantina" săptămânală! Incidența a scăzut sub 7

Cluj-Napoca scăpă de "carantina" săptămânală! Incidența a scăzut sub 7

Rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca a scăzut sub pragul de 7 cazuri la mia de locuitori, astfel că restricțiile impuse în timpul săptămânii nu ar mai trebui să se aplice în municipiu.

Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut marți la 6,62 în Cluj-Napoca, conform datelor DSP Cluj, după ce luni a fost 7,07 la mie. Conform hotărârii CNSU, când o localitate trece de 7,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, noile restricții - închiderea magazinelor la ora 18:00 şi circulaţia interzisă după 20:00, cât şi închiderea sălilor de sport, se aplică și în timpul săptămânii, însă dacă rata infectărilor scade sub 7, acestea se anulează. 

Comitetul Județean de Urgență Cluj se va întruni astăzi în ședință pentru a decide dacă restricțiile săptămânale vor fi ridicate. "Urmează să ne întâlnim astăzi cu Comitetul Județean și să vedem dacă înaintăm proiect de Hotărâre sau mai așteptăm până mâine, pentru că dacă mâine crește iar... să vedem care e trendul", a declarat, marți, pentru Ziua de Cluj, prefectul Tasnadi Szilard. 

Dacă CJSU Cluj va hotărî ridicarea restricțiilor, decizia devine aplicabilă imediat. Totuși, atâta vreme cât incidența infectărilor nu scade sub 3,5 la mie, vor continua să se aplice măsurile din weekend. La nivel de județ rata infectărilor cu coronavirus a ajuns luni la 6,16 la mie, în scădere față de sâmbătă, când era 6,40, dar în creștere față de duminică, când a coborât la 6,12 cazuri/1.000 locuitori.

Comenteaza