Video Cluj: Parcul Între Lacuri e aproape gata

Cluj: Parcul Între Lacuri e aproape gata

Lucrările la Parcul Între Lacuri se apropie de finalizare, astfel că, după încheierea stării de urgență și ridicarea restricțiilor și interdicțiilor impuse de autorități, clujenii vor avea la dispoziție un parc de aproape 10 mii mp.

Cu o suprafață de 9450 mp, parcul dispune de 5957 mp de suprafață verde, numeroase alei pietonale, 165 arbori, peste 400 de metri liniari de arbuști, gard viu și flori, zone interactive și de joacă, zonă cu echipamente pentru fitness, toalete automate, stație de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, etc.

Parcul este realizat prin finanțare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ.

Parcul Între Lacuri este delimitat de strada Nirajului la nord, Școala Gimnazială "Alexandru Vaida Voevod" și zona de locuințe la est, strada Oltului, respectiv Mureșului. Ca dimensiune, este mai întins decât Parcul Feroviarilor (5 ha), dar mai mic decât Parcul Central (13 ha). Proiectul pentru acest parc a fost realizat de arhitecții de la Planwerk. Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de Bugetare participativă.

Realizarea acestui parc a creat însă nemulţumiri printre locuitorii din zonă. Zeci de persoane de pe străzile Nirajului şi Mureşului s-au plâns, în etapa de consultare publică, că li se vor demola garajele de tablă sau de beton. Totuşi, primarul Emil Boc a precizat, cu mai multe ocazii, că autorizaţiile pentru construcţiile acestea de tablă sau de beton sunt provizorii și că în momentul în care există un proiect pentru zona respectivă autorizaţiile îşi încetează valabilitatea. 

Comenteaza