Video Cluj: Persoană blocată pe Someș în zona ștrandului Sun

Cluj: Persoană blocată pe Someș în zona ștrandului Sun

Pompierii au intervenit în zona ștrandului Sun din cartierul Grigorescu pentru a salva un tânăr rămas suspendat pe un cablu.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au intervenit în zona ștrandului Sun din cartierul Grigorescu, pentru a salva un tânăr care a rămas agățat pe un cablu deasupra râului Someșul Mic, în zona ștrandului Sun din municipiul Cluj-Napoca.

Alerta a fost dată în jurul orei 19.40, iar pompierii au găsit bărbatul, de cca 30 de ani, care striga după ajutor, susținut de centura care-i alunecase până în zona pieptului, fiind agățat la mijlocul unui cablu utilizat pentru decantarea deșeurilor extrase din albia râului Someșul Mic.

La fața locului au fost dislocate o autospecială cu echipamente pentru salvări de la înălțimi, un echipaj de scafandri cu barcă și, preventiv, un echipaj SMURD.

Conform ISU Cluj, un pompier, asigurat cu un ham și cordiță de salvare, s-a deplasat pe cablu până la tânăr pentru al readuce la mal, iar echipa de scafandri a intrat în apă pentru a fi pregătiți să-l salveze în cazul în care acesta cădea de pe cablu.

"Datorită intervenției prompte a echipajelor de pompieri, în cca 20 de minute de la apelul inițial, tânărul a fost adus de către pompieri la mal, fiind consultat de către echipajul SMURD, fără a fi transportat la spital", au precizat reprezentanții ISU Cluj.

 

Comenteaza