Clujeanca Roxen merge anul viitor la Eurovision cu o nouă piesă

Clujeanca Roxen merge anul viitor la Eurovision cu o nouă piesă
| Foto: Eurovision.tv

Televiziunea Română a decis ca Roxen să reprezinte ţara noastră la concursul Eurovision de anul viitor, după ce ediţia 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, ţările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia din acest an sau pot alege un alt artist. Prevederile Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleaşi, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2021, arată un comunicat al televiziunii publice.

"Ne bucurăm să putem valoriza astfel investiţiile de resurse în organizarea Selecţiei Naţionale 2020 şi să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen", a precizat Liana Stanciu, şef al delegaţiei României la Eurovision Song Contest, citată în comunicat.

La rândul său, artista a vorbit despre piesa ei selectată pentru ediţia de anul acesta a Eurovision, dar care nu va putea fi interpretată anul viitor. "Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt 'Alcohol You', o piesă la care ţin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aştept să ne întoarcem la treabă şi să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021", a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest şi reprezentanţii oraşului Rotterdam menţin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc în mai, la Rotterdam, după ce reprezentantul Olandei a câştigat competiţia de anul trecut.

Comenteaza