Foto Clujenii, deranjaţi de şantierele pustii din proximintatea şcolilor din centru: "4 străzi, 5 şcoli şi licee, studenţii şi profesorii"

Clujenii se plâng de şantierele de pe străzile incluse în modernizarea Kogălniceanu, acum că încep şcolile şi facultăţile. 

''4 strazi au fost desfundate INTENTIONAT acum, pentru a astepta sutele de copiii si elevi din 5 scoli si licee cu proba riscului si enervarea profesorilor si parintilor pandemizati. Proiectul este aprobat de anul trecut DAR, nu s-au apucat de treaba decat FIX acum cu cativa muncitorii (am numarat vreo 5 pe 4 strazi) ... ca sa dureze zeci de luni si cu pontaje fictive/state de plata masluita, alte marsavii arhi-cunoscute pe bani europeni, peste tot unde face ceva Primaria-si-Primarul.

Acum asteptam sa desfunde si str. Kogalniceanu in octombrie… exact cand vin miile de studenti si profesori, rectorul, pro-rectorii si decanii, etc. etc.... de parca nu ar fi putut fi gata in timpul celor 21 luni de pandemie… cand NU s-a facut NIMIC.

Concluzia: habarnism organizatoric si management ne-performant pentru enervarea si stresarea INTENTIONATA a clujenilor si obligarea miilor de elevi-si-studenti sa treaca unul-cate-unul prin “trecatorile’ inovativ-halucinante.

"Trecatoarele smart” sunt lipite da zid si gardul de sarma deasupra gropilor pentru 1 persoana. Propunem sa puna semnul "one way only" sau cate un semafor smart la un capat-si-altul. Atentionam Primaria, sa nu cumva sa mai "creeze noi locuri de munca bine platite" pentru inca 8 persoane x 2 schimburi/zi, care sa tina cate un stegulet galben in mana, de o parte-si-alta a "trecatoarei" pentru a reglementa imbulzeala inevitabila a miilor de scolari-si-studenti ci sa foloseasca Politia Locala, dedicata sa arbitreze harmalaia ce se va crea. Asteptam pozele de la presa non-obedienta incepand cu 13 SEP, cand copiii fericiti se vor bloca si imbulzi ca oile sa treaca prin “strunga” pentru a nu intarzia la ore ! Apoi sa repete pozele cand vin miile de studenti si profesori ….
Nu mai vorbesc de riverani, cetatenii ce trec pe acolo spre serviciu, turistii consternati… continuati voi ca pe mine ma doare capul de atata tampenie in forma continuata !

Daca in cele 4 mandate dorel a reusit sa creeze-organizeze-gestioneze pentru soferi un trafic INFERNAL-si-POLUANT iata ca acum a trecut la un pas urmator si superior al calitatii vietii: IMBULZEALA copiilor, parintilor, profesorilor, vizitatorilor IMAGINII Clujului smart-si-european bi-milenar …'', scrie un clujean pe Clujul Civic. 

Zona studiată are o suprafaţă de 26.026 mp şi cuprinde străzile Mihail Kogălniceanu, Universităţii, Emmanuel de Martonne, Bolyai Janos, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac (între I. C. Brătianu şi  Avram Iancu), Baba Novac nr. 35. 

Amintim că strada Kogălniceanu va fi modernizată după un proiect câştigător al unui concurs de soluţii organizat de Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania și Primăria Cluj-Napoca. Proiectul câștigător aparține Mossfern Arhitectură. 

Proiectul prevede zone pietonale și "shared space". Practic, în partea de sud a zonei centrale intra muros nu se va mai putea parca. Mașinile vor putea traversa anumite părți de străzi, dar nu vor avea voie să staționeze, cum este, de altfel, pe strada Potaissa. Pe str. Universității ar urma să se creeze o piațetă cu o fântână arteziană în centrul ei, iar în fața Universității Babeș-Bolyai (UBB) și a Liceului Emil Racoviță, două minipiațete. Vor abunda arborii, iar pavajul va fi din granit în cea mai mare parte.

Pe str. Kogălniceanu se găsesc sediul central al UBB, Academia Română Cluj, Biblioteca Academiei, Arhivele Statului, cel mai de succes liceu din municipiu, Colegiul Național Emil Racoviță, și ”rădăcina” acestei zone, Biserica Reformată-Calvină, în stil gotic, ce datează din sec. XVI. Pe arteră se găsesc mai multe monumente: grupul statuar Școala Ardeleană, statuia Sfântul Gheorghe ucigând balaurul și bustul celebrului speolog Emil Racoviță

Comenteaza