Clujul a primit 100 de kituri de determinare rapidă a coronavirusului

Clujul a primit 100 de kituri de determinare rapidă a coronavirusului

O sută de kituri de determinare rapidă a coronavirusului au ajuns, joi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. 

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, joi, că avantajul acestor kituri este că analizele medicale se fac mai rapid, pentru că nu este nevoie ca probele să fie trimise la Bucureşti.

„S-au primit 100 de kituri de determinare rapidă a coronavirusului care vor deveni operaţionale de vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Avantajul acestor kituri este că analizele medicale ale pacienţilor se fac pe plan local, fără să mai fie trimise la Bucureşti, iar rezultatele se obţin mult mai repede”, a spus Abrudean, pentru Mediafax.

La nivelul judeţului Cluj au fost identificate 6 locaţii pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerinţele igienico-sanitare şi pot fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj sunt pregătite 24 de locuri pentru internarea pacienţilor cu probleme respiratorii.

Comenteaza