Clujul ar putea beneficia de un velodrom. Anunțul ministrului Sportului

Clujul ar putea beneficia de un velodrom. Anunțul ministrului Sportului
| Foto: federatiadeciclism.ro

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului a promis că în timpul mandatului său va fi construit un velodrom într-unul dintre marile orașe ale româniei.

În vârstă de 44 de ani, Novak practică ciclismul și este medaliat la Jocurile Paralimpice. Noul ministru își propune ca în timpul mandatului său să fie construit un velodrom în România, având în vedere că țara noastră nu beneficiază de o astfel de facilitate funcțională. Printre orașele care ar putea beneficia de velodrom se numără și Cluj-Napoca.

“Vrem să le oferim olimpicilor posibilitatea de a câștiga medalii, să revenim măcar la nivelul la care a fost România la Sydney (n.r JO 2000, unde România a obținut 26 de medalii, locul 11 la general).

Am inițiat foarte multe discuții pentru construirea unui velodrom, am discutat la Miercurea Ciuc, Timișoara, la Cluj ar fi interes. Acum șase-șapte ani, nimeni nu pomenea de velodrom.

De trei ani am început să organizez campionate naționale în Plovdiv (n.r Bulgaria), să conturăm o echipă națională de velodrom, iar din ce în ce mai multă lume vorbește de velodrom. Este inevitabil să nu fie construit unul, două sau trei velodroame în România”, a declarat Eduard Novak, la Digi FM.

Comenteaza