Foto Clujul, Bihorul și Alba se leagă cu PISTE DE BICICLETE prin munți. Banii vin din PNRR

Clujul, Bihorul și Alba se leagă cu PISTE DE BICICLETE prin munți. Banii vin din PNRR
| Foto: imagine ilustrativă - taradornelor.ro

Consiliile județene Cluj, Bihor și Alba se asociază pentru a implementa un proiect național de realizare a 3.000 de km de trasee cicloturistice. Proiectul ar urma să fie finanțat prin PNRR.

Proiectul de hotărâre privind exprimarea acordului Consiliului Județean Cluj pentru participarea la implementarea proiectului VELO APUSENI - Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba din Investiția I.4 Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national, finanțat din PNRR,  Componenta 11 – Turism și cultură, a fost aprobat, vineri, de către consilierii județeni ai Clujului într-o ședință extraordinară.

Rata de finanțare acordată prin PNRR pentru acest proiect este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA.

„Aș vrea să vă spun că am avut joi o discuție cu omologii mei de la Bihor și Alba și am considerat că este oportun să ne asumăm acest mare proiect. Este un proiect impresionant. Reușim să creăm o rețea de pistă de biciclete, unele noi, iar altele pe cele deja existente.

Dacă se va implementa vom reuși în premieră, în România, să unim două reședințe de județ pe pistă de biciclete, Cluj-Napoca și Oradea. Vom încerca să le facem pe drumurile publice și să facem cât mai puține exproprieri”, a explicat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

Pe raza județului Cluj sunt prevăzuți 224 de km de piste de biciclete, în nu mai puțin de 22 de localități. Doar pentru Cluj, investiția este estimată la 18 milioane de euro.

Clujul se asociază cu Bihorul și Alba pentru un amplu proiect de turism în Munții Apuseni. Banii vin din PNRR

Comenteaza