Clujul, în topul "zgârie-norilor" în construcție

Clujul, în topul "zgârie-norilor" în construcție

Județul Cluj apare în clasamentul național al zonelor unde se ridică imobile cu mare înălțime. 12 astfel de clădiri din România numără peste 15 etaje.

În ultimele 30 de zile, cu ajutorul asistenței virtuale de vânzare la șantiere (VICTA) au fost identificate 92 de șantiere care au peste 10 etaje și se află în diferite stadii de construcție. Dintre acestea, 12 au peste 15 etaje.

În topul zonelor în care se construiesc cele mai înalte șantiere din țară, realizat de agenția IBC Focus, pe locul 1 se află București (24 de proiecte identificate), urmat de Brașov, Cluj și Iași (8 proiecte identificate în fiecare județ).

Printre șantierele monitorizate în perioadă analizată se numără ansamblul rezidențial mixt BAOL Residence (Timiș), în construcție; ansamblul rezidențial Urban Plaza (Brașov), în amenajare; clădirea de birouri de clasă AAA-One Tower (București), în amenajare; imobilul de birouri Cotroceni Office Tower (București), în autorizare; ansamblul rezidențial Green Point Bulevardul Basarabiei (București), în construcție.

West City, cel mai înalt bloc din România

Uriașul bloc de pe Calea Florești, din Cluj-Napoca, va avea 26 de etaje și va încorpora 182 de apartamente, spații de birouri, spații comerciale și locuri de parcare subterane. Antreprenorul general al lucrării este Creativ Construct Tim, companie care s-a ocupat și de extinderea City Park Mall din Constanța.

Comenteaza