Clujul va avea un centru pe modelul Romexpo, cu Park and Ride

Clujul va avea un centru pe modelul Romexpo, cu Park and Ride
| Foto: Facebook/Romexpo

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la ZIUA LIVE, că ultimul aviz necesar pentru Park and Ride-ul de la aeroport a fost obținut și că proiectul „este doar o primă etapă dintr-un centru expozițional de mare anvergură”.

„Park and Ride este un proiect avansat. Chiar ieri, vă spun în premieră, am primit ultimul aviz necesar de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, fiind vorba de un proiect care se derulează lângă aeroport. Era ultimul aviz pe care îl solicitasem și l-am obținut. Din punct de vedere al proiectării avem deja proiectul tehnic și s-au făcut pașii pentru a putea intra în licitație și a obține autorizația de la Primăria Cluj-Napoca. S-au făcut toate procedurile, urmează să licităm execuția”, a declarat la ZIUA LIVE, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acesta a mai spus că finanțarea proiectului este din banii Consiliului Județean, deoarece „se adresează în special oamenilor care vin din zona metropolitană și din tot județul Cluj”. De asemenea, există și un parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, pentru că proiectul va deservi municipiul Cluj-Napoca.

„Vom pune la dispoziție peste o mie de locuri de parcare, vom ajuta practic municipiul Cluj-Napoca pentru a scădea numărul de mașini din oraș. Acest Park and Ride este doar o primă etapă din proiectul mare al centrului de congrese, conferințe și simpozioane, un proiect în care să avem un centru mare după modelul Romexpo, un proiect care va fi în etapa a doua. Va fi la nivelul centrelor de expoziții din marile orașe europene”, a mai adăugat Alin Tișe.

Proiectul „Park and Ride”, este una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Cluj în domeniul decongestionării traficului și a stimulării mobilității urbane. În ceea ce privește finanțarea acestei facilități, CJ Cluj va aloca un buget total, multianual, în valoare de 62.306.236 lei cu TVA inclus. Din această sumă, minim două milioane de lei vor fi alocați în cursul acestui an, minim 25 de milioane în anul 2021, iar diferența va fi repartizată în anul 2022, când obiectivul urmează a fi finalizat.

Comenteaza