Concurs antreprenorial UTCN. Demo Day ajunge la cea de a V-a ediție la Cluj. Cu ce idei de afaceri vin studenții?

Concurs antreprenorial UTCN. Demo Day ajunge la cea de a V-a ediție la Cluj. Cu ce idei de afaceri vin studenții?

Societatea Antreprenorială Studențească a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (SAS UTCN) organizează cea de-a cincea ediție a concursului de idei de afaceri DemoDay, menit să pună în mișcare și să dezvolte spiritul antreprenorial al studenților.

,,Antreprenoriatul presupune curaj și atenție la detalii, idei și creativitate, perseverență și fezabilitate”. Aceste cuvinte au devenit un obiectiv precis pentru membrii echipei SAS UTCN.

SAS UTCN este Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Contribuim la crearea unui ecosistem de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților din universitate. Scopul principal al organizației este facilitarea înființării de companii în rândul studenților și absolvenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în primii trei ani de la absolvire, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Astfel, aducem în fața studenților oportunități variate prin proiectele organizate (luna antreprenoriatului, tabăra internațională si una națională de antreprenoriat în inginerie, workshpouri si conferințe pe teme antreprenoriale). Evenimentul concurs de idei de afaceri - ,,DemoDay”, devenit deja tradiție pentru SAS-UTCN, angrenează și în acest an un număr mare de studenți.

Premii de 20.000 de lei pentru studenți la Demo Day ediția a V-a

Ediția cu numărul V va avea loc în acest an marți, 22 noiembrie, începând cu ora 17.00, la NTT Data, Sala Destination, Cluj-Napoca (str. Constanța nr.19-21).

Echipele înscrise, formate din studenții Universității Tehnice vor intra în cursa pentru premii in valoare de 20.000 lei. Cele două secțiuni sunt:

  • Ora 17 - Prototipuri atât din sfera hardware, cât și din cea software
  • Ora 18.30 - Idei de afaceri care răspund la nevoile actuale ale societății.

Mentorii, în postura de jurați, vor sfătui participanții, pentru a le rafina ideile.

Juriul este format din antreprenori și potențiali investitori, precum: Georgina Florian-Lupu, Ionuț Muntean, Roxana Duma, Filonuț Cuc, Erika Kramarik, Andrei Trifan, Dragoș Dușe, Mihai Diț la categoria idei de afaceri și Ion-Gheorghe Petrovai, Madalina Coțiu, Bianca Muntean, Mircea Vădan, Alexandru Roja, Ștefan Koritar, Dan Mocan, Cristin Iosif la categoria de prototipuri.

Ce idei de afaceri au studenții UTCN?

Planurile de business conțin următoarele idei interesante:

Car-docs.ro propune o aplicație mobilă, prin intermediul căreia, un utilizator își poate genera singur contractul de vânzare-cumpărare a mașinii completat cu datele personale (date introduse sub forma unor poze, de ex: buletin, talon), cu ajutorul unui algoritm AI.

Treebee propune o soluție de reîmpădurire, adresând problema defrișării continue a mii de hectare de pădure. Mai exact, soluția este reprezentată de un robot care folosește inteligența artificială pentru a planta copaci. Acest robot are la bază o tehnologie care îi oferă autonomie, modularitate, rapiditate și durabilitate. Treebee își propune să reducă costurile actuale din silvicultură prin plantarea a până la 1440 de copaci pe zi.

Fortify instalează sisteme cu senzor care pot fi activate pe perioada în care clientul este plecat de acasă și ofera securitate asupra locuinței. Dacă sistemul detectează vreo formă de mișcare, clientul va primi o notificare.

Dextra este un dispozitiv de traducere al limbajului semnelor (specifice persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire) prin intermediul unui prototip-manușă care transmite informația unei aplicații mobile.

Think Smart dorește sa introducă pe piața rulouri și jaluzele smart, fabricate în România. Studenții vin cu idei inovatoare în domeniul dispozitivelor automatizate, care deja au luat amploare în toate domeniile.

O idee care are la bază combaterea poluării și grija față de natură este prezentată sub numele „Quasi Stellar Robotics”, care își propune să rezolve problema deșeurilor plastice din apele dulci și transformarea lor în materie primă reutilizabilă.

Dao Coffee este o aplicație care oferă o alternativă la programele de loialitate existente pentru consumatorii de cafea bazate pe token-uri si NFT-uri.

Brațul robotic este menit să susțină digitalizarea firmelor de producție care au nevoie de procese complexe de asamblare. Astfel anagajații nu vor mai fi nevoiți să facă o muncă repetitivă, vor putea fi mai creativi, deci mai fericiți!

Shybot este cel mai simpatic roboțel din facultate. El a fost creat cu scopul de a pune bazele de învățare STEM într-un mod simplu și distractiv. Astfel cu ajutorul unor senzori de proximitate prinde viață. Așa cum îi sugerează numele, este rușinos și va căuta tot timpul un loc fără obstacole.

Wally este un petbot realizat în întregime din piese printate 3D ce are ca scop oferirea unei alternative la asistenții virtuali și la animalele de companie. Pe lângă faptul că răspunde acelorași comenzi vocale ca un asistent virtual obișnuit, el poate afișa numeroase emoții prin intermediul matricelor LED, se poate deplasa și își poate mișca diferite părți ale corpului cu ajutorul servomotoarelor încorporate.

Zero Waste are la bază o aplicație care face legătura între cumpărător și vânzător pentru a reduce cantitatea de mâncare risipită, oferind reduceri în cazul produselor care se apropie de data de expirare.

Mix n’ Match este o aplicație bazată pe un sistem AI care generează automat layout-uri de mobiler corect calibrate pe dimensiuni de camere customizabile și pe tipurile de mobilier dorite de utilizator.

Treaba Bună, un marketplace dedicat studenților în căutare de joburi part-time sau full-time sezoniere prin intermediul unor parteneriate cu firmele organizatoare de evenimente sau festivaluri. Astfel, angajarea unui voluntar la festival va ieși din zona gri!

Zephyrus propune o soluție software dotată cu inteligență artificială care să combată contravențiile din spații publice, scazând substanțial pierderile firmelor partenere. Călatorii fără bilet vor fi detectați iar cei care doresc sa își însușească produse din magazine fără să le platească, vor fi atenționați!

Membrii care stau în spatele ideii „Effy” doresc sa aducă un plus de siguranță în randul persoanelor prin intermediul unor brelocuri de autoapărare personalizate.

Ideafy vine cu o idee care are ca scop de a facilita în mod direct colaborarea dintre firmele axate pe web development și ONG-urile care au nevoie de serviciile oferite de acestea.

GameBlast oferă posibilitatea de a configura sisteme PC în funcție de nevoile clienților. Începând cu studenții, continuând cu cei care folosesc PC pentru hobby-urile personale și până la cei ce lucrează în marile corporații.

Money Habits este o afacere al cărei scop este dezvoltarea unei aplicații de tip SaaS (Software as a Service) menită să integreze o suită completă de instrumente de monitorizare și planning financiar.

Comenteaza