Concursul pentru amenajarea celui mai mare parc din Cluj va avea loc în primăvară

Concursul pentru amenajarea celui mai mare parc din Cluj va avea loc în primăvară
| Foto: Arhiva

Grupul de iniţiativă civică SOS Parcul Est a anunţat că Primăria Cluj-Napoca va lansa concursul pentru amenjarea Parcului Est în al doilea trimestru al anului viitor.

"După aproape un deceniu de activism și de continuare a muncii urbanistului Vasile Mitrea, autoritățile acceptă Parcul Est. Primăria ne-a răspuns când are loc concursul pentru amenajarea celui mai mare spațiu public verde din oraș: al doilea trimestru din 2020. Noi colaborăm cu echipa care face concursul se proiecte, în sensul în care dăm info despre biodiversitatea zonei", au arătat reprezentanţii SOS Parcul Est.

Parcul Est a fost propus de specialiști și societatea civilă încă din 2013 şi este, de asemenea, proiect câştigător în cadrul programului de bugetare participativă 2017. Acesta va avea o suprafaţă de 46,19 ha, inclusiv amenajarea malurilor pentru Lac 1, Lac 3, pârâul Becaș și legăturile aferente. 

Amenajarea Parcului Est - Între Lacuri (care cuprinde întreaga zonă a celor trei lacuri din cartierele Gheorgheni și Între Lacuri) este un proiect pe care grupul civic informal Societate Organizată Sustenabil (SOS) îl promovează încă din 2013. Există şi o petiţie în acest sens, care a strâns 3.000 de semnături la momentul lansării.

În aprilie, edilul Emil Boc a declarat că exproprierile în vederea realizării celui mai aşteptat parc al Clujului ar urma să înceapă în 2019. "Anul acesta pot să vă spun că vom începe procedura despăgubirilor pentru realizarea Parcului Est. Adică acel parc important pe care clujenii îl aşteaptă, pe care l-am stabilit prin Planul Urbanistic General. Avem resurse financiare necesare puse în buget".

Comenteaza