Consiliul Județean pregătește licitațiile pentru operatorii de salubritate din Cluj

Consiliul Județean pregătește licitațiile pentru operatorii de salubritate din Cluj

Consiliul Județean Cluj va lansa în circa o lună licitația pentru operatorul județean care va gestiona Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat la ZIUA LIVE că prima celulă a CMID va fi operațională în luna aprilie.

”Rampa de la Pata Rât e istorie, e vorba despre o rampă de peste 70 de ani cu o suprafață de 24 de hectare de gunoi și circa 3 milioane de metri cubi de gunoi. Practic în primăvară vom avea iarbă pe acest munte de gunoi. La fel au fost închise rampele de la Huedin, Turda, Dej, Gherla și suntem în curs de închidere la Câmpia Turzii.

Astfel că, ne apropiem de final și cu proiectul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, după 3 ani de muncă intensă. Bătălia e mare la licitația pentru operatori. Nu știu cât există interes la modul real sau doar că cineva își imaginează că va face foarte mulți bani. Ce trebuie să știe cei interesați este că noi vom menține prețurile pentru populație sub control, astfel încât să existe accesibilitate și suportabilitate pentru populație în ce privește prețurile practicate. Un operator nu va putea mări prețurile de 1 milion de ori și să îi lase pe oameni cu gunoaiele în drum.

Operatorul va trebui să facă contract cu fiecare cetățean din județ și cetățeanul va spune de câte ori vrea să i se ridice gunoiul, dacă e preselectat sau nu, iar prețul va fi corespunzător.

Suntem în licitație pentru operatorii care vor ridica gunoaiele de la cetățeni și într-o lună vom demara licitația pentru viitorul operator care va gestiona viitorul Centru de Management Integrat al Deșeurilor. Sunt licitații distincte, dar operatorii câștigători vor trebui să conlucreze foarte bine. Ceea ce ne dorim este ca prima celulă să fie operațională în luna aprilie”, a explicat Alin Tișe.

Comenteaza