Controversă la Cluj după ce un preot a folosit aceeaşi linguriţă pentru a-i împărtăşi pe credincioşi. Mitropolie: Nimeni nu a adus lingura sa

Controversă la Cluj după ce un preot a folosit aceeaşi linguriţă pentru a-i împărtăşi pe credincioşi. Mitropolie: Nimeni nu a adus lingura sa
| Foto: captura video

Un preot de la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca a împărtăşit credincioşii, cu aceeaşi linguriţă, la finalul slujbei de Liturghie oficiată în aer liber. Reprezentanţii Mitropoliei spun că nimeni nu şi-a adus de acasă lingură şi oricum de luni slujbele vor avea loc fără credincioşi.

Zeci de credincioşi au stat, duminică, la coadă, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca pentru a se împărtăşi la finalul slujbei de Liturghie oficiată în aer liber.

Ei au fost împărtăşiţi de un preot care a folosit pentru toată lumea aceeaşi linguriţă.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„În ceea ce priveşte administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioşilor care doresc să fie împărtăşiţi separat, la final, cu linguriţa lor adusă de acasă, să anunţe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obişnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioşi vechi, care aşa s-au împărtăşit de fiecare dată, şi nu au reţinerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanţei militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioşi”, a spus Ivanov.

La rândul său, prefectul Mircea Abrudean a declarat că a discutat această problemă cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi nu vor mai avea loc astfel de evenimente.

„Vom face o anchetă şi vom lămuri subiectul. Nu există excepţii de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus Abrudean.

Comenteaza