Corporatist la ţară! Pandemia îi mută pe români la sate. Internet să fie. Vezi povestea unei tinere din Cluj

Corporatist la ţară! Pandemia îi mută pe români la sate. Internet să fie. Vezi povestea unei tinere din Cluj

Mutatul de la oraş la ţară a devenit un fenomen în România, de la începutul epidemiei de coronavirus. Peste 100.000 de oameni care sunt interesaţi de acest subiect sau chiar s-au mutat deja în mediul rural sunt înscrişi într-un grup de Facebook.

Printre aceştia se află şi Gabriela, care, din luna martie, şi-a mutat biroul în căsuţa pe care a renovat-o în comuna Mociu, la 50 de kilometri distanţă de Cluj. A căutat să aibă conexiune la internet şi o grădină unde să planteze legume şi verdeţuri, iar acum nu îi mai lipseşte nimic. Nici nu a simţit epidemia şi situaţia tensionată, spune ea. De când trăieşte la ţară, viaţa ei s-a schimbat radical. Nu mai pierde ore întregi în trafic şi nu mai ştie ce este poluarea, iar priorităţile ei sunt cu totul noi.

„A fost mult mai uşor să mă izolez. Pot să zic că nici nu am simţit, numai ce mai primeam de la televizor noutăţile, dar stând aici izolată de agitaţia unui oraş, nu am simţit impactul. Grupul şi eu l-am decoperit prin prisma unei colege care s-a mutat şi ea la ţară, din Bucureşti în Buzău. Suntem 100 de mii, iar jumate din postări vin de la oameni care fie au făcut pasul, fie prospectează terenuri, case, deci trendul e imens”, a spus Bianca Ghiorghiu, citată de businessmagazin.ro.

Comenteaza