Costel Enache, înaintea debutului la „U”: „Aștept de la jucători un restart mental, fizic și de atitudine”

Costel Enache, înaintea debutului la „U”: „Aștept de la jucători un restart mental, fizic și de atitudine”
| Foto: Facebook.com/FCUCluj

Noul antrenor al Universității Cluj își dorește să înceapă mandatul cu o victorie pe banca „studenților”, împotriva celor de la Unirea Slobozia.

Costel Enache este la primul meci pentru „studenți”, care s-au despărțit de fostul tehnician, Adrian Falub. Astfel, FC Universitatea Cluj caută a doua victorie din acest sezon, după ce etapa trecută a pierdut în deplasare la Gloria Buzău cu 2-1.

Oaspeții de marți au debutat în noul sezon cu o victorie împotriva celor de la Turris Turnu Măgurele cu 1-0, dar apoi au pierdut în deplasare de Concordia Chiajna cu 3-1. Etapa precedentă, Unirea Slobozia a remizat pe teren propriu cu CS Mioveni într-un meci fără goluri.

Partida de marți va reprezenta o premieră pentru ambele formații, întrucât va fi și primul duel direct în campionat.

Costel Enache, a prefațat jocul și vrea să vadă o schimbare la echipă și jucători.

„Am văzut la jucători preocupare. Sunt convins că își doresc și ei foarte mult să se reabiliteze. Cu toții ne dorim o victorie și cred că avem și argumente. Avem un lot echilibrat, puternic și ultimele zile au fost bune din punct de vedere al antrenamentelor.

Fotbalul este un proces, el se învață ca orice altceva, e nevoie de timp, e nevoie de exercițiu. Lucrăm cu atâția oameni, sunt idei noi și fotbalul are foarte multe de lucruri de pus la punct. E imposibil ca în patru, cinci zile să aduci schimbări de ordin tactic”, a declarat tehnicianul Universității Cluj.

El a mai spus că așteaptă să vădă o echipă care își respectă blazonul prin individualități, pentru că „avem jucători de certă valoare, jucători care au confirmat de mult în fotbalul românesc.

Avem jucători tineri de o perspectivă extraordinară, iar atunci dacă partea individuală este una foarte bună și partea colectivă, de grup, trebuie să fie aceeași. Vreau să văd o echipă organizată.

Asta înseamnă că jucătorii mei trebuie să fie motivați, concentrați, să aibă comunicare și să încerce să reacționeze toți în același moment. Aștept de la jucători un restart mental, fizic și de atitudine”, a explicat Costel Enache.

Jocul dintre Universitatea Cluj și Unirea Slobozia se va disputa astăzi, de la 19:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza