COVID: Clujul rămâne în top la cazuri și decese/ Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

COVID: Clujul rămâne în top la cazuri și decese/ Cât e incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Aproape 40% dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 23-29 ianuarie, 39,8% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 50% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,2% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, 42,3% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Bihor, Cluj, Dolj şi Mureş. 85,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Conform buletinului COVID de luni al Ministerului Sănătății, în județul Cluj erau internate 53 de persoane, dintre care 3 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 8 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Coeficientul de infectare a coborât la 0,61 cazuri de boală la o mie de locuitori în județul Cluj, în intervalul 15 - 28 ianuarie, de la 0,71, cât era în urmă cu o lună, pe 1 ianuarie. Potrivit DSP Cluj, în intervalul din ultimele două săptămâni, în județ erau active 465 de cazuri de boală. 

Incidența a scăzut și în Cluj-Napoca, la 0,73 la mie, de la 0,99 cât era în urmă cu o lună, iar numărul cazurilor active de boală a coborât la 245.

Comenteaza