CTP: „Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar”

CTP: „Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar”
| Foto: Gandul

Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar, spune Cristian Tudor Popescu, iar aceasta este o infracțiune. „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, sunt îndemnurile lui Cumpănaşu, prin urmare, polițiștii au început verificările.

Gazetarul spune că fostul candidat la președinție „știe ce face” pentru că este „un prădător media”. "A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că așa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” - cum se spune –, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți. Aceștia, în viață.

Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere", spune CTP. 

CTP atrage însă atenția și este de părere că ceea ce face Cumpănașu în unele discuții se poate numi „instigare la abandon școlar”, drept urmare polițiștii au început verificările. "Foarte bine, asta trebuie făcut, nu interzicerea Tik Tok-ului, ci verificarea acestor clipuri pe care le face insul în cauză și, dacă se va constata încălcarea legii, să se procedeze în consecință.

Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință.

Aș fi curios... Se discută cazul acesta de către elevi și profesori în mod deschis la școală? E un caz. Dacă sunt 500.000 de urmăritori, este un caz. Se discută? „Măi, copii, cum e cu individul ăla de pe net? Hai să vedem, ce spune el, care este realitatea”...

Lucrul cel mai important, și care într-un fel marchează ruptura școlii românești față de viață, este inexistența unui curs, unei discipline la școală, încă din clasa a V-a, dacă nu mai jos, în legătură cu internetul", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24

Comenteaza