CTP s-a pus pe recuperat pierderile financiare din pandemie. Din buzunarul cui

CTP s-a pus pe recuperat pierderile financiare din pandemie. Din buzunarul cui
| Foto: Produs in Ardeal

Aviz navetiştilor şi studenţilor care au ajuns la venerabila vârstă de 26 de ani. Compania de transport public a Clujului a hotărât să strângă cureaua şi s-a pus pe recuperat pierderile financiare suferite pe perioada pandemiei de COVID-19. 

CTP a hotărât pe de-o parte scumpirea biletelor pentru zona metropolitană. S-a ales cu un val de nemulţumire, dar hotărârea a bătut-o în cuie. 

"Majorarea tarifelor de călătorie pentru transportul public de călători a produs un puternic val de nemulțumire în rândul tuturor beneficiarilor acestui serviciu. Doresc să vă informez că nu am fost de acord nici o clipă cu o astfel de majorare.

Din discuțiile purtate cu conducerea CPT Cluj Napoca, a rezultat că această majorare este generată de faptul că, de la debutul pandemiei, pierderile înregistrate de CTP au fost foarte mari, în contextul în care cursele au fost menținute la aceleași intervale orare, în ciuda numărului mic de călători. Pe de altă parte, pe raza comunei Chinteni numărul de utilizatori ai serviciului public de transport este considerabil redus față de cel al altor comune limitrofe municipiului Cluj Napoca - Florești, Baciu, Apahida", a anunţat primarul din Chinteni, Lucia Magdalena Suciu. 

Cert e că oamenii sunt revoltaţi pe decizia CTP şi se întreabă dacă această pandemie a lovit doar în companii sau şi în oamenii de rînd. "Oare numai pe cei de la CTP i-a afectat pandemia? Și numai pe cei de la Cluj? S-au mărit cumva salariile? Unde sunt patru navetişti într-o familie trebuie să dăm un salariu doar pe transport. E mult 55,0lei  în plus de o persoană la abonament. Exagerat... Ia doar 15 km", a comentat un clujean decizia CTP. 

Dar CTP nu a băgat mâna doar în buzunarele clujenilor din zona metropolitană, ci a mai găsit o metodă prin care să mai facă un bănuţ, în strânsă colaborare cu primăria oraşului. Mai precis, dacă eşti student, masterand sau doctorand la Cluj-Napoca şi ai ajuns la venerabila vârstă de 26 de ani îţi poţi lua adio de la reducerea cuvenită tocmai acestei categorii de persoane. Mai precis cei sub 26 de ani, linia buget, au parte de reducere, ceilalţi, e vina lor că s-au făcut oameni mari. 

"Pentru încurajarea transportului ecologic Primăria Cluj-Napoca decontează 50% din costul abonamentului pentru studenţii la zi - buget sub 26 de ani. Diferenţa de 50% este transmisă spre decontare Universităţilor, cu excepţia Universităţii Tehnice, Academiei de Muzică şi U.S.A.M.V, care nu au semnat Convenţiile care ar fi asigurat gratuitatea", a anunţat CTP într-un comunicat de presă. 

Cert e că studenţii încă nu au ajuns la Cluj. Dar, mai mult ca sigur, vor veni cu propriile maşini, la fel ca în anii trecuţi, preferând să facă decontul la benzinării şi nu la CTP.   

Comenteaza