Video Foto Cultura niponă, promovată la Cluj. Maria Metz, CEO NTT DATA Romania: "Ne-am dorit să celebrăm rădăcinile noastre japoneze de care suntem extrem de mândri"

NTT DATA Romania a fost, sâmbătă, gazda unor manifestări organizate în cadrul Săptămânii Culturale Japoneze.

Evenimentul, transmis în direct de ZIUA de CLUJ, s-a desfășurat în prezența E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, a doamnei Yoshino Naito, Atașat Cultural al Ambasadei Japoniei în România, și a doamnei Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

Cultura niponă, promovată la Cluj. Maria Metz, CEO NTT DATA Romania: "Ne-am dorit să celebrăm rădăcinile noastre japoneze de care suntem extrem d

Ne-am dorit ca, prin parteneriatul din cadrul Săptămânii Culturale Japoneze, să celebrăm rădăcinile noastre japoneze de care suntem extrem de mândri. Și pentru care eu, în calitatea mea de simplu om, mă simt profound recunoscătoare. Am avut onoarea ca Excelența Sa domnul Hiroshi Ueda, Ambasador al Japoniei în Romania, să fie astăzi alături de noi. Astfel, o zi de sâmbătă obișnuită a căpătat o importanță deosebită pentru cei prezenți la eveniment - Maria Metz, CEO NTT DATA Romania

La eveniment a luat cuvântu și excelența sa E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, care s-a prezentat și a salutat în limba română.

Încep să învăț limba română, dar este foarte dificil. Vă mulțumesc tuturor pentru primire. Privesc mereu cu bucurie evenimentul săptămânii culturale japoneze. Le mulțumesc si celor de la NTT Data România pentru implicarea lor în evenimente care reprezintă cultura japoneză. Sunt în România de aproape doi ani și sunt uluit de modul în care cultura japoneză a avansat la Cluj-Napoca. România și Japonia se află într-o relație diplomatică foarte bună. Anul trecut cele două țari au sărbătorit 100 de ani de relații diplomatice. Sper ca acest eveniment de azi să întrească și mai mult această relațieE.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România.

»»» Invitații speciali ai evenimentului au fost copiii de la Casa de tip familial „Căsuța Bucuriei" din Cluj-Napoca, care au petrecut o zi specială alături de organizatori, descoperind detalii inedite despre cultura japoneză.

Ziua a început cu o întâlnire specială a Anime Culture Club, în care cei prezenți au putut afla mai multe despre diversitatea și complexitatea stilurilor și genurilor de anime existente, precum și a culturii și obiceiurilor japoneze și influența acestora în viața cotidiană.

Cultura niponă, promovată la Cluj. Maria Metz, CEO NTT DATA Romania: "Ne-am dorit să celebrăm rădăcinile noastre japoneze de care suntem extrem d

Evenimentul a continuat cu o competiție de Tosenkyo – prima ediție din România a jocului tradițional japonez de aruncare a evantaielor, practicat de gheișe.

Tosenkyo este jocul tradițional japonez popularizat acum 250 de ani în era Edo. În prezent este practicat de amatori și de geishe. Este un joc simplu cu trei componente principale: evantaie, fluture (țintă) și pernă (bază de lemn). De la distanță, jucătorii lasă evantaiele să zboare spre țintă. Punctele se calculează după poziția celor trei componente. 

Comenteaza