Actorii filmului "Despre oameni şi melci", în regia clujeanului Tudor Giurgiu, premiaţi în Rusia

Actorii filmului
Actorii din filmul "Despre oameni şi melci", regizat de Tudor Giurgiu, au primit premiul pentru interpretare la Festivalul de la Sankt Petersburg, care s-a desfăşurat între 13 şi 22 septembrie, juriul fiind impresionat de prestaţia întregii distribuţii.

Astfel, pelicula regizată de Tudor Giurgiu adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit premiul de interpretare la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg. Juriul a fost impresionat de prestaţia întregii distribuţii, motiv pentru care a decis să acorde un premiu colectiv.

"Despre oameni şi melci" a fost unul dintre cele 14 titluri aflate în competiţie. Juriul internaţional a fost alcătuit din Marion Döring, directorul Academiei de Film Europene, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière şi regizorii Juris Poškus şi Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul şi producătorul Sergey Bodrov a prezidat juriul.

Lungmetrajul "Despre oameni şi melci" a participat şi la Festivalul de Film LET'S CEE de la Viena, care s-a desfăşurat între 13 şi 21 septembrie şi este adresat producţiilor din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, pelicula va putea fi văzută în secţiunea Eastern View a Festivalului Internaţional de Film de la Cambridge, care a început pe 19 septembrie şi se va încheia pe 29 septembrie.

Totodată, filmul va fi proiectat în secţiunea East of the West a Festivalului Internaţional de la Film de la Haifa, care a început pe 19 septembrie şi se va încheia pe 28 septembrie. Ajuns la cea de-a 29-a ediţie, festivalul de la Haifa este cel mai important eveniment de acest gen din Israel.

Recent, "Despre oameni şi melci" a fost selectat la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului de Film Mediteranean CINEMED de la Montpellier, care va avea loc între 25 octombrie şi 2 noiembrie. Ediţia din acest an anunţă peste 250 de filme incluse în diferite secţiuni.

Filmul "Despre oameni şi melci" este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

 

Comenteaza