"Usturoi", primul film independent turnat la Cluj, disponibil online

Filmul independent turnat la Cluj doar cu voluntari, "Usturoi", al cărui producător este blogerul Radu "Groparu" Băzăvan, va putea fi vizionat pe internet. Începând de joi, 28 aprilie.

Băzăvan scrie, pe blogul său, că vizionarea nu va fi gratuită și face un apel către cinefili să nu pirateze filmul: "Pentru că mai trebuie să punem încă un rând de țigle la vilele noastre din Spania și pentru că o revizie la Jaguar costă, trebuie să vă dezamăgesc: nu va fi gratis, pentru că din încasările de până acum nu reușim încă să plătim actorii așa cum se cuvine.

Dar, ca să vă dau o cațavenciană, va fi la un tarif care nici nu vă va sărăci, nici nu ne va îmbogăți. Vă rog, însă, mult să nu ne piratați. Viitorul prea multor oameni depinde de succesul financiar al filmului (eu și Lucian, regizorul, nu ne numărăm printre aceștia) și prefer să ne cunoaștem cu voi la bere, nu pe holurile tribunalelor.

Respectați-ne munca pentru ca să mai putem crea! Și dacă nu vă permiteți cei circa 10 lei sau 3 euro, cât va costa vizionarea filmului, dați-ne un mesaj pe contul de Facebook al filmului și "Groparu" o să vă dea un voucher să-l vedeți gratis".

Filmul va fi disponibil online cu subtitrări în engleză, germană și maghiară, iar ulterior franceză și rusă și va putea fi vizionat AICI.

Sinopsis: Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun Nicuşor de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor.

Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.

Conform datelor oficiale raportate de distribuitori pentru portalul Cinemagia, "Usturoi" este filmul românesc cu cele mai mari încasări în primul trimestru în România, cu 14.124 de spectatori și venituri de 126.687 lei.

Comenteaza