Celebrul film "A Night at the Museum", transpus în Parcul Etnografic din Cluj

Celebrul film
Pentru prima dată în Cluj-Napoca, 10 persoane și-au petrecut toată noaptea într-un muzeu local.

Evenimentul inițiat sâmbătă de Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană (ACCCE) este inspirat din conceptul de succes implementat de zeci de ani în marile muzee ale lumii, printre care Luvru din Paris, Museum of Modern Art New York, Smithsonian Washington ori American Museum of Natural History din New York, unde s-a filmat pelicula "A Night at the Museum". 

Conceptul "O noapte în muzeu" s-a desfășurat până acum în Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa din București, Cluj-Napoca fiind cel de-al doilea oraș al țării care îl adoptă. Ca urmare a competiției desfășurate pe pagina de Facebook a asociației au fost selectate 10 persoane intră în Parcul Etnografic Romulus Vuia.

Cei 10 vizitatori au început circuitul muzeal la ora 19:00, ghidați de reprezentanții muzeului, printre care directorul Tudor Sălăgean, au ascultat povești spuse de reprezentanții Asociației Culturale Zestre și de cei ai Muzeului Poarta de su' Feleac, au servit cina și au admirat stelele împreună cu membrii Societății Astronomice Andromeda.

Noaptea a fost petrecută într-o șură tradițională. Proiectul este derulat alături de Consiliul Județean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Asociația Culturală Zestrea, Muzeul Poarta de su' Feleac, Societatea Astronomică Andromeda și Carmangeria Moldovan și face parte din campania de comunicare lansată în 2016 de ACCCE.

Comenteaza