Gala HOP 2016 va putea fi urmărită live. Nouă clujeni în competiţe

Gala HOP 2016 va putea fi urmărită live. Nouă clujeni în competiţe
Gala Tânărului Actor (HOP) va putea fi urmărită live, prin video streaming, pe noul site al evenimentului. Nouă tineri actori din Cluj au intrat în competiţia ce va avea loc între 5-8 septembrie 2016, la Costineşti.

Tema celei de-a XIX-a ediţii a Galei HOP, programt al UNITER, este "nebunia" ca şansă de a spune adevărul, ca element subversiv, ca formă de revoltă, ca existenţă în afara normei, ca rol asumat, ca formă de supravieţuire - „Ne-bun pentru această lume". 

"Este singura oportunitate de a sărbători Începutul, de a pune bazele unui statement al generației voastre, de a vă împărtăși căutările artistice și umane, de a aduce prin actul vostru autorial suprem, Monologul, ofrandă Vocației ce v-a ales, Spiritului Creator, iar anul acesta, ofrandă celui mai însemnat coleg al nostru: William Shakespeare. Este singura șansă de împărtășanie colectivă, de afirmare a crezului vostru artistic și stilistic, singura șansă de a reaminti Cetății că sunteți aici, că sunteți puternici și importanți. Este singurul moment, asemănător momentului Creației, în care Începutul poate genera solidaritatea unei întregi bresle, momentul în care energiile, strădaniile și inventivitatea voastră și a mentorilor voștri pot crea o altă lume, momentul plin de speranță de care avem atât de mare nevoie atât noi, cei care suntem la apusul carierei, obosiți și vlăguiți de lupta pentru idealurile noastre cât și tinerii voștri colegi însetați de autoexprimare, de pe băncile facultăților. Sunteți responsabili de autenticitatea, profesionalismul, valoarea și sinceritatea acestui moment. Nicicând Bucuria nu a avut mai mare nevoie de Voi. Numai Voi puteți crea din gală ceea ce ne dorim cu toții, o competiție profesională de cel mai înalt nivel, o declarație puternică și personală a nevoii de a fi ne-bun pentru această lume!!", a declarat directorul artistic al Galei HOP, actorul Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca Miklós Bács.

Noul site al Galei HOP conţine filmuleţe de prezentare cu tinerii actori participanţi şi oferă publicului iubitor de teatru toate detaliile despre activitatea lor profesională, despre aspiraţiile şi dorinţele lor.

Lista cu actorii participanţi din Cluj AICI.

Comenteaza