"Bună seara, iubite"... Alessandro Safina, la Cluj

Celebrul tenor italian va fi acompaniat de Orchestra Operei Naţionale din Cluj-Napoca, formată din peste 60 de muzicieni profesioniști și dirijată de talentatul Lorenzo Passerini, fondatorul și directorul artistic al Orchestrei Antonio Vivaldi.

Cunoscut românilor mai ales datorită piesei "Luna" de pe coloana sonoră a celebrului serial sud-american "Clona", serial în care a apărut în câteva episoade şi ca interpret, dincolo de artistul sofisticat de pe scenă, Alessandro Safina este un om jovial şi comunicativ. Acomodându-se rapid cu cei prezenţi la conferinţa de presă, tenorul părea că înţelege mare parte din întrebările care îi erau adresate în limba română şi răspuns relaxat şi sincer întrebărilor jurnaliştilor. Da, va cânta pentru prima dată la Cluj, şi, nu, nu cunoaşte mare lucru despre acest oraş, dar e aici şi ar vrea să afle cât mai multe şi speră să mai revină. 

După succesul spectacolului din București unde a fost aplaudat de 4000 de oameni şi rechemat la rampă de 5 ori, tenorul italian va urca miercuri pe scena care va fi amenajată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde, într-un concert special de Crăciun, va cânta în faţa a cel puţin 3.000 de spectatori.

Pe lângă cei 60 de instrumentişti ai Operei din Cluj şi tânărul dirijor Lorenzo Passerini, Alessandro Safina o va avea alături pe Loredana Groza, de data aceasta cu statut de invitată, cu care va cânta în duet câteva piese. Dacă tot veni vorba de Loredana, Alessandro a povestit că a cunoscut-o pe diva muzicii pop româneşti în urmă cu doar două luni şi că a auzit pentru prima dată "Bună seara, iubite!" la radioul din maşină în timp ce se afla la volan. I-a plăcut atât de mult încât a decis că trebuie să o cânte şi el.  

"Guarda Che Luna", "Insieme a te" sau melodia "Luna (Only you)" sunt doar câteva dintre piesele incluse pe playlist-ul concertului de miercuri seara de la Cluj, la care, artistul italian, a promis să vină şi cu câteva surprize, special pentru publicul de aici.

Alessandro Safina a vorbit despre muzica clasică şi felul în care o îmbină cu cea pop în încercarea de a crea un nou stil căruia îi spune "Opera-Rock". 

Cei care doriţi să îl vedeţi, dar, mai ales, să îl ascultaţi pe cel care, de-a lungul carierei, a colaborat cu nume mari ale muzicii, ca Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, Jose Carreras sau Mario Frangoulis, veniţi miercuri la 19,30 la Sala polivalentă din Cluj-Napoca. În funcţie de categoria de loc, prețul unui bilet poate fi de 315 lei (Golden VIP), 263 lei (VIP), 210 lei (Categoria I), 168 lei (Categoria a II-a), 116 lei (Categoria a III-a) sau 63 lei (Categoria a IV-a).

Comenteaza