Clujeanul care a colaborat cu Tiesto și Van Buuren va concerta la Paris

Clujeanul care a colaborat cu Tiesto și Van Buuren va concerta la Paris
Institutul Cultural Român (ICR) va organiza la Paris un concert de muzică electronică la Petit Bain, vestit club aflat pe malul Senei, lângă Biblioteca François Mitterand, în noaptea de 29 spre 30 septembrie.

ICR Paris participă cu acest eveniment la "Săptămâna culturilor străine de la Paris", organizată de Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris. Trance Coolture Roumaine este titlul pe care ICR l-a ales pentru acest concert inedit, gândit ca o întâlnire a muzicii electronice românești cu cea franceză, și care îl va avea drept cap de afiș pe Bogdan Vix, celebru DJ român și un reprezentant important al muzicii trance în România. 

Alături de Snatt, ei au marcat muzica trance pe scena românească, lansând totodată la finalul anului 2015 primul lor album, Trancendance, cu ocazia a 10 ani de la formarea grupului Snatt & Vix. Cel de-al doilea DJ talentat al muzicii electronice din România care va intra pe scenă în această noapte de trance românesc este Suncatcher.

Originar din Cluj, el s-a lansat în 2008 cu primul său album și este cunoscut pentru colaborările sale cu mari nume ale scenei internaționale precum Tiesto sau Armin van Buuren.

În încheiere, doi DJ francezi vor încerca să dea un răspuns puterii sunetului românesc: Tom Neptunes și Sylvermay, DJ aleși pentru rezonanța lor și popularitatea pe scena muzicală electronică franceză. Neptunes este inițiatorul mișcării Trance in France, creată în 2006.

Publicul tânăr francez va avea ocazia să descopere un program muzical original și îndrăzneț și să danseze toată noaptea pe ritmurile energice ale muzicii electronice. De la miezul nopții la ora 02:00 va mixa Suncatcher, urmat de Bogdan Vix de la 02:00 la 04:00, iar dimineața se va încheia sub spectrul francez al Tom Neptunes cu Sylvermay, de la 04:00 la 05:30.

ICR Paris promovează descoperirea acestui gen de muzică aflat în trend ascendent, un număr important de producători și DJ români talentați fiind prezenți pe scenele internaționale ale muzicii electronice. 

ICR a ales un loc atipic pentru găzduirea acestui eveniment: Petit Bain este un spațiu original imaginat de arhitecții colectivului Encore Heureux, sub forma unui șlep flotant: un spațiu cu vedere către Sena și a cărui sală de concerte găzduiește în mod frecvent până la 450 de persoane.

Concertul are loc în cadrul celei de-a 16-a ediții a Săptămânii Culturilor Străine, festival organizat de Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris, care se desfășoară în capitala Franței în perioada 22 septembrie — 1 octombrie.

Comenteaza