Cercul de lectură se mută la Cluj

Cercul de lectură se mută la Cluj

63 de profesori şi elevi din ţară participă începând de ieri şi până sâmbătă la etapa finală a concursului “Cercuri de Lectură”. La evenimentul organizat de Asociaţia Naţională a Profesorilor de Română (ANPRO) şi Inspectoratul Şcolar Cluj participă elevi, învăţători şi profesori de limba română din Bucureşti, Mediaş, Sibiu, Beclean, Iaşi, Braşov, Buzău şi Cluj care iau parte la mai multe ateliere de scriere şi cercuri de lectură desfăşurate la “Şcoala Elf”.

 

“Proiectul durează de şase ani. Este un proiect de cercetare didactică care cuprinde cercuri de lectură, formarea profesorilor şi o activitate de stimulare a lecturii”, a declarat Monica Onojescu, coordonatorea proiectului. La atelierele de scriere de la Cluj participă elevi de la şcolile din ţară unde în 23 aprilie, cu ocazia “Zilei Internaţionale a Lecturii”, au fost organizate activităţi care să marcheze acest eveniment.

 

“Copiii îşi prezintă proiectele făcute în 23 aprilie. Am selectat primele 21 de proiecte, iar copiii au primit ca premii aceste ateliere de scriere pentru că noi vrem să facem cu ei revista online Prolectura”, a explicat Onojescu.

 

 în cadrul atelierelor la care participă, elevii trebuie să se documenteze despre Cluj, iar apoi să scrie “poveşti cu mister”. “Sunt aici copiii din clasele a III-a până la a XI-a”, a adăugat Onojescu. în cadrul celor trei zile de “Cercuri de Lectură” copiii expun desene - coperţi ale cărţilor citite în ultimul an şi participă la lansările volumelor “Petale de fluturi”de Corina Dindelegan, “Miercurea lecturii” de Nicolae Berindeiu, “Dilematix” al Adinei Popescu şi Ilenei Zirra, precum şi a “Revistei cercurilor de lectură” coordonată de Monica Onojescu.

 

Tudor Popa are 12 ani şi este elev la Colegiul Naţional “George Coşbuc”, iar împreună cu o colegă a realizat o scenetă cu scopul de a arăta cât de important este să citeşti. “Colega mea este fata care nu vrea să citească, iar eu sunt un porumb de floricele. Ca să îi arăt că e bine să citeşti încep să deschid mai multe cărţi şi de la căldura lor încep să pocnesc şi să mă transform în pop-corn”, a explicat copilul.

 

Comenteaza