Clujenii, prea săraci să îşi cumpere antichităţi

Clujenii, prea săraci să îşi cumpere antichităţi
Un târg de antichităţi fără fast şi destul de puţin animat, dar găzduit de o locaţie atractivă, Muzeul de Artă, s-a încheiat ieri seară la Cluj. Ultima zi a fost cea mai liniştită, fără prea mulţi vizitatori.

 La târg, organizat de Societatea Colecţionarilor de Artă din Transilvania, au participat 30 de anticari şi galerişti din România, Ungaria şi Austria. Tablouri scumpe, sculpturi, obiecte de decor, argintărie au fost expuse spre vânzare de firmele participante.

“Nu e nu ştiu ce Clujul, mai mult imagine decât realitate. Noi am vândut argintărie multă, dar tot ce a fost mai scump ne-a rămas. Nu ştiu dacă vom mai veni”, a spus Andras Levente, un anticar din Debrecen.

“Considerăm târgul unul de succes pentru că, în primul rând, clujenii au putut să se familiarizeze cu o serie de obiecte care sunt accesibile mai ales pasionaţilor de artă veche.

 După estimările noastre, s-au vândut bine bijuteriile, argintăria şi obiectele de artă decorativă, dar foarte puţină pictură şi mobilier. Sau oamenii nu au bani, sau umblă după chilipiruri.

Tablouri de valoare şi ieftine nu mai sunt de mult. Iar preţul mobilierului - unele piese au costat sute de euro - se pare că a fost prohibitiv. Este posibil ca publicul să nu prea aibă bani pentru antichităţi”, ne-a declarat ieri Radu Vasile, expert în bunuri cu semnificaţie istorică şi organizator al târgului. Cele mai ieftine antichităţi au fost inelele, brăţările sau cerceii de argint, dar şi insigne, broşe, fierărie de călcat, poze vechi etc.

Comenteaza