100 de mini-filme la Très Court 2015

100 de mini-filme la Très Court 2015
100 de filme de maxim 3 minute în 3 competiţii vor putea fi vizionate în 13 și 14 iunie, în cadrul Festivalului Internaţional Très Court.

Venind din lumea întreagă, filmele competiţiei internaţionale sunt alese din peste 3.000 de foarte scurt metraje trimise de creatorii lor. Programul este construit de echipa festivalului şi supus aprobării unui juriu de profesionişti care decernează premiul Competiţiei Internaţionale. Acelaşi sistem se aplică şi competiţiei româneşti, cu un juriu special care decernează premiul Competiţiei Româneşti şi special anul acesta Premiul Capitalei Europene de Tineret Cluj 2015.

Competiţia Internaţională. Cele 43 de filme din această selecţie reflectă ultimele tendinţe în creaţia audio-vizuală actuală: un tur al lumii din scaunul sălii de cinema. 

Competiţia naţională - Around the Très Courts România prezintă 19 filme foarte scurte româneşti, create de amatori, de studenţi ai şcolilor de film şi animaţie sau de profesionişti.

Ficţiune, animaţie, documentar şi videoclip, cele 19 filme româneşti de anul aceasta dau o imagine diversificată a societăţii noastre. Părinţi rămaşi singuri după ce copii pleacă la muncă
în străinătate, jurnalism senzaţionalist, delapidare, promisiunea unei recunoaşteri postume, agitaţia unei gări de provincie - selecţia românească abordează teme care nu ne sunt deloc străine. Dar nu lipsesc nici subiecte universale precum relaţiile de cuplu, superficialitatea reţelelor sociale şi evoluţia unui parcurs de viaţă.

Selecţia Paroles de Femmes explorează prin 20 de filme perspectivele feminine pentru a încerca să le înţeleagă specificitatea.

Selecţia Familiale atrage curiozitatea micilor spectatori - peste 7 ani- dar şi a tuturor celor care şi-au păstrat sufletul de copil sau care nu au răbdare mai mult de 3 minute în faţa ecranului.

Filmele vor fi proiectate la Cinema Victoria şi la Casa Tranzit. 

Festivalul internaţional Très Court are loc în toată lumea în aceeaşi perioadă, din 5 în 14 iunie 2015, pe 5 continente, în 30 de ţări şi în peste 100 de oraşe, din care 20 în România. 

 

Comenteaza