Video Foto Patru zile - 32.000 de oameni. Cât a câştigat BTarena de pe urma lui Andre Rieu. "Îl vom mai vedea la Cluj!"

Patru zile - 32.000 de oameni. Cât a câştigat BTarena de pe urma lui Andre Rieu. "Îl vom mai vedea la Cluj!"

Celebrul violonist și compozitor Andre Rieu a concertat pentru prima dată în Cluj-Napoca, în faţa a peste 32.000 de oameni. Toate cele patru concerte din BTarena au fost sold-out. 

"Doi ani de zile am negociat cu echipa lui Andre Rieu pentru un concert la Cluj-Napoca. El nu se aştepta să aibă aşa succes, de aceea a şi ezitat să vină mai devreme. El preferă oraşele unde a performat. În discuţiile cu managerul lui, care era sceptic, am plecat foarte precaut.

Am anunţat un concert, s-au vândut biletele în două ore, am anunţat al doilea, biletele s-au vândut până în următoarea zi. Dacă am mai fi putut, am mai fi pus un concert, dar erau alte evenimente antamate. 42% dintre participanţi au fost din judeţul Cluj, restul au venit din Transilvania. Cred că îl vom mai vedea pe Andre Rieu la Cluj-Napoca", a declarat Ionuţ Rusu, director BTarena. 

Cât a câştigat BTarena după concerte

“Andre Rieu a plătit o chirie de 180.000 de lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată, cheltuieli legate de utilități și curățenie. Estimez că beneficiul net al BTarena a fost de 200.000 de lei, aproximativ 47.000 de euro”, a explicat Rusu. El a menţionat că Rieu nu are onorariu. "Îşi organizează în regim propriu evenimentele şi câştigă din vânzarea biletelor la concerte". 

 

VEZI cum a fost la primul concert de la Cluj-Napoca: Rieu și Zamfir s-au suit în dealul Clujului

Rieu a concertat pentru prima dată în România în 2015, susținând numai puțin de șapte reprezentații în Piața Constituției, în perioada 5-14 iunie. Un an mai târziu, a revenit cu orchestra sa la București pentru alte două show-uri (11-12 iulie 2016). 

Rieu este un violonist, dirijor și compozitor olandez, cunoscut pentru înființarea Orchestrei Johann Strauss, în 1987. Este căsătorit de 40 de ani și locuiește, alături de soția sa, Marjorie, într-un castel romantic construit în 1452 în orașul său natal, Maastricht, din Olanda. Soții Rieu au doi fii și cinci nepoți.

Deep Purple revine la Cluj-Napoca

Legendara trupă rock Deep Purple revine la Cluj-Napoca, în decembrie, la BTarena. Britanicii au mai concertat pe Cluj Arena în 2013, în cadrul Arena Music Fest. Mai multe detalii, AICI! 

Profit de 1,6 milioane de lei pentru BTarena 

Ionuţ Rusu, directorul BTarena, a declarat că sala a avut, în 2018, un profit de 1,6 milioane de lei. 150.000 de lei au venit de la Banca Transilvania, care a împrumutat sălii polivalente numele său. “Ne așteptăm ca în 2019 să avem un profit asemănător”. 

Lenny Kravitz, BZN, Tom Jones şi Michael Bolton sunt următoarele nume mari ce vor susţine concerte la BTarena, în 2019. 

Comenteaza