A murit "o parte din sufletul Greciei", compozitorul care a scris coloana sonoră pentru „Zorba”

A murit "o parte din sufletul Greciei", compozitorul care a scris coloana sonoră pentru „Zorba”
| Foto: www.ellines.com

S-a stins din viaţă celebrul compozitor grec, Mikis Theodorakis, la vârtsta de 96 de ani. El este cel care a scris coloana sonoră pentru filmul „Zorba Grecul”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Anunțul decesului lui Mikis Theodorakis a fost făcut de Ministerul Culturii din Grecia. „Astăzi am pierdut o parte din sufletul Greciei”, a transmis ministrul Culturii elen, Lina Mendoni, într-un mesaj postat pe pagina de Twitter.

Mikis Theodorakis a murit în casa sa din Atena. Compozitorul suferea de probleme cardiace, fiind spitalizat în mai multe rânduri în ultimii ani.

Mikis Theodorakis este cel mai renumit compozitor grec din istorie. Celebrele sale coloane sonore pentru „Zorba Grecul” (1964), jucat de Anthony Quinn, „Z” (1969), şi „Serpico” (1973) rămân în memoria fanilor săi. În plus, compoziţiile artistului elen au fost intepretate, de-a lungul timpul de către The Beatles, Edith Piaf şi mulţi alţii.

Artistul a fost o voce puternică împotriva juntei elene, care l-a închis şi exilat între 1974-1974, interzicând muzica sa timp de jumătate de secol.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza