A murit Garry Marshall, regizorul celebrului "Pretty Woman"

A murit Garry Marshall, regizorul celebrului
Ultimul său film, "Mother's day", a fost lansat în aprilie şi îi are în distribuţie pe Julia Roberts, Jennifer Aniston, Kate Hudson şi Jason Sudeikis

Garry Marshall, cel care a regizat celebrul "Pretty Woman", cu Julia Roberts şi Richard Gere în rolurile principale, a murit marți, într-un spital din California, la vârsta de 81 de ani, ca urmare a unor complicaţii pulmonare survenite în urma unui atac de cord

Ultimul său film, "Mother's day" (Ziua mamei) a fost lansat în aprilie şi îi are în distribuţie pe celebrele Julia Roberts (cu care a mai colaborat şi în "Pretty Woman"), Jennifer Aniston şi Kate Hudson şi este o comedie romantică despre trei generaţii a unei familii care se întâlnesc să petreacă împreună Ziua Mamei.

Regizorul s-a născut la New York, a studiat întâi jurnalismul, apoi şi-a început cariera în divertisment scriind texte comice pentru actori.

Marshall a fost cel care, în anii '70, a creat serialele "Happy Days", "Laverne & Shirley", cu sora sa Penny Marshall în rol principal, şi "Mork and Mindy", cu debutantul Robin Williams la vremea aceea, în rol principal.

Marshall s-a concentrat apoi pe creaţia pentru marile ecrane, în anii '80. A regizat blockbusterele "Pretty Woman" şi "Runaway Bride".

Richard Gere, starul din "Pretty Woman" spune despre regizorul Marshall într-o declarație trimisă la "The Hollywood Reporter":

"Garry, desigur, a fost unul dintre acei oameni cu adevărat importanţi pe este o binecuvântare să îi întâlneşti în timpul vieții. A fost un om minunat, soț și tată, un om plin de viaţă care reuşea mereu să-i binedispună pe cei din preajmă. Toată lumea l-a iubit pe Garry. A fost un mentor, un entuziast şi unul dintre cei mai amuzanți oameni care au trăit vreodată, cu o inimă de aur și un suflet minunat. El a fost Garry."

Printre filmele realizate sunt Medici îndrăgostiţi (1982), The Flamingo Kid (1984), Nimic în comun (1986), Overboard (1987), Plaje (1988), Frankie și Johnny (1991), Dragă Dumnezeu (1996) Cealaltă soră (1999), Runaway Bride (1999), Jurnalul unei prinţese (2001), Ziua Îndrăgostiților (2010) și Ajunul Anului Nou (2011).

 

Comenteaza