A treia ediție a Cluj Folk Fest e gata de start! 10 concerte, concurs național de talente și Folk Talks

A treia ediție a Cluj Folk Fest e gata de start!  10 concerte, concurs național de talente și Folk Talks

Festivalul, ajuns la a treia ediție, propune în zilele de 8 și 9 septembrie, o serie de 10 concerte cu artiști clujeni și din țară, nume consacrate ale folkului sau artiști cu un stil fusion.

Florin Chilian, Dinu Olărașu, trupa „Sunt un frate tânăr” cu un concert in memoriam Florian Pittiș pe hiturile Pasărea Colibri, dar și clujenii Semnal M în variantă acustică și Teodora Iacob and White Notes sunt printre atracțiile ediției. Festivalul va avea loc la Camping Colina, la capătul cartierului Mănăștur, pe Drumul Sfântul Ioan.

Organizatorii îi sfătuiesc pe participanți să foloseasca transportul în comun spre festival, zona fiind foarte bine conectată dinspre toate cartierele orașului: dinspre Mărăști și Gheorgheni cu liniile 6, 24, 25, dinspre gară și autogară cu liniile 9 și 101/102 de tramvai, dinspre Zorilor și Grigorescu cu liniile 43, 43 P, 43 B, dinspre Piața 1 mai cu linia 1, dinspre Zona industrială, Someșeni, Plevnei cu liniile 14, 52, 29, iar dinspre Florești cu linia metropolitană M21. Puteți veni de asemenea cu bicicleta, trotineta sau cu taxi. Nu uitați de Vinerea Verde, călătorii beneficiind de transport gratuit vinerea în Cluj-Napoca și Florești.

Artiștii care vor urca pe scena in 8 septembrie sunt: Teodora Iacob și Whites Notes (Cluj-Napoca), Daniel Făt, trupa Sunt un frate tânăr (Teo Boar, Dorin Andone, Vlady Cnejevici), Semnal M (variantă acustică) și renumitul folkist Florin Chilian. În 9 septembrie vor concerta Ana Maria Ivan (câștigătoarea Concursului Național de Talente de la Cluj Folk Fest 2022), Zoltan Butuc, clujeanul Adrian Sărmășan, folkistul veteran Cristian Buică și renumitul Dinu Olărașu.

Accesul în camping va avea loc de la ora 17.00 în ziua de vineri, 8 septembrie și de la ora 12.00 în ziua de sâmbătă, 9 septembrie. Concertele încep în ambele zile la ora 18.00.

De asemenea, pasionații de folk vor avea ocazia să participe și la un Concurs Național de Talente în a doua zi de festival, pe 9 septembrie, începând cu ora 15.00. Marele câștigător va avea șansa să ofere un recital pe scena ediției viitoare Cluj Folk Fest.

În premieră la Cluj Folk Fest va avea loc seria de dezbateri intitulată Folk Talks cu invitați ai festivalului, în data de 9 septembrie, de la ora 14.00, cu artista clujeană, medic infecționist Teodora Iacob (trupa White Notes) și unul de la 16.30 cu Cristi Dumitrașcu (realizator emisiune Folk Bun la Rock FM și cu Cristian Buică, artist folk). Temele abordate vor fi influența muzicii folk în societate, industria muzicală și folkul, fusionul de stiluri în care e implicat acest gen muzical, mass-media și folkul și altele, într-un dialog cu invitații și publicul.  Moderator va fi co-organizatorul Cluj Folk Fest, jurnalistul Tiberiu Fărcaș.

Festivalul mai propune diverse activități de tip camping, inclusiv sportive. De asemenea, festivalul încurajează publicul să vină cu scaune de camping, izopren, pături. Partenerii de la Rock Academy așteaptă doritorii în ziua de sâmbătă, de la ora 12.00, pentru a învăța să cânte la tobe și la chitară!

Bilete de o zi (125 lei) și abonamente (200 lei) pot fi achiziționate online prin intermediul platformei Ambilet.ro, accesând acest link: https://bit.ly/clujfolkfest. De asemenea bilete și abonamente se vor putea achiziționa și la intrare la prețul de 135 lei biletele și 220 de lei abonamentele. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au acces gratuit, iar cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces doar însoțiți de un adult plătitor de abonament sau bilet.

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de intrare liberă doar pe baza unui act doveditor (copie după certificat care atestă gradul de dizabilitate). Pentru rezervare le rugăm sa ne contacteze la adresa de email: clujfolkfest@gmail.com.

 

Comenteaza