Abonamente cu 50 de lei, pentru toate evenimentele din Festivalul Liszt

Abonamente cu 50 de lei, pentru toate evenimentele din Festivalul Liszt
Festivalul internaţional de Muzică Franz Liszt va fi organizat între 6-27 octombrie de Opera Maghiară din Cluj, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea cunoscutului pianist şi compozitor.

Participanţii la Festivalul internaţional de muzică Franz Liszt de la Cluj vor putea achiziţiona abonamente cu preţul de 50 de lei pentru toate evenimentele din cadrul Festivalului, au anunţat organizatorii.

„Iniţial m-am gândit la 2-3 reprezentaţii, dar când am văzut că sunt oameni de bine care ne sprijină am extins manifestarea. Programul final include aproximativ 14 evenimente. Pilonii festivalului vor fi concertul de deschidere, din 6 cotombrie, când va fi prezentată în primă audiţie <Missa Solennis>, la care va fi invitat Corul Radio din Budapesta şi cel de închidere, din 27 octombrie, în care spectatorii vor putea urmări <Legenda Sfintei Elisabeta> (tot în primă audiţie, n.red.) la care va participa Corul Radio din Bucureşti", a precizat dirijorul Jozsef Hovath, coordonatorul evenimentului.

Între celelalte repere ale Festivalului care va avea loc la Cluj se mai numără un concurs de pian, organizat în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, recitaluri de pian, spectacolul „Sfinţi demoni", regizat de Gyorgy Selmeczi şi concertul ce va fi susţinut de Filarmonica de Stat Transilvania, în 21 octombrie, avându-l ca protagonist pe pianistul Freddy Kempf şi ca dirijor pe Nicolae Moldoveanu.

În data de 22 octombrie, când se împlinesc efectiv 200 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului maghiar Franz Liszt, va avea loc un simpozion de muzicologie. După-amiaza va fi dezvelită o plăcuţă comemorativă pe clădirea Reduta, actualul Muzeu Etnografic, unde muzicianul a susţinut două concerte, în secolul XIX.

„Pentru cei care vor dori să cumpere bilete per spectacol, preţurile vor fi cele obişnuite practicate de noi, între 10-20 de lei", a precizat Szep Gyula, directorul Operei Maghiare din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza