Actori de la Naţional, seminud într-un afiş

Actori de la Naţional, seminud într-un afiş
O imagine care va stârni controverse, cu actori clujeni pe jumătate dezbrăcaţi, fotografiaţi de sus, a fost postată pe internet de către regizorul Radu Afrim, ca variantă de afiş pentru premiera sa din 22 iunie.

Au fost imortalizaţi, astfel, într-o imagine picturală care a stârnit admiraţia a peste 140 de persoane pe Facebook, o parte din cei care alcătuiesc distribuţia spectacolului “Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică”, de David Greig. Pot fi regăsiţi aici Miriam Cuibus, Irina Vincze, Ramona Dumitrean, Romina Merei, Patricia Boaru, Silvia Torok, Adriana Băilescu, Anca Hanu, Ionuţ Caras, Miron Maxim, Radu Lărgeanu, Cristian Rigman, Andrei Brădean, Emilian Marnea, Olimpiu Blaj şi Petre Ancuţa. “M-aş bucura să putem acoperi faţada teatrului cu fotografia asta”, scrie Afrim.

 

Zeci de comentarii admirative au fost postate la această fotografie. “Aştept premiera şi aştept posterul pe faţada teatrului şi să văd şi feţele trecătorilor după ce vor vedea posterul”, a scris unul dintre fani. Premiera piesei regizate de Afrim este programată pentru ora 19.00, în sala mare a Teatrului Naţional “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Regia tehnică este semnată de Arhidiade Mureşan.

 

Specatacolul face parte din programul “Anul comediei”, în cadrul căruia au mai fost prezentate “Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, în regia lui Sorin Militaru, şi “Revizorul” de N. V. Gogol, în regia Monei Marian. Afrim este, la acest moment, unul dintre cei mai apreciaţi şi controversaţi regizori din România, absolvent al şcolii clujene de teatru şi deţinător a numeroase premii, de la UNITER la distincţii ale unor festivaluri internaţionale de profil.

 

Comenteaza