Actorul Vlad Ivanov: La noi se acţionează mioritic în industria de cinema

Actorul Vlad Ivanov: La noi se acţionează mioritic în industria de cinema
Renumitul actor Vlad Ivanov, cunoscut pentru rolul „domnului Bebe" din celebrul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a fost joi invitatul jurnalistului Mihnea Măruţă la TIFF Lounge.

Ivanov este impresariat de un agent de la Londra şi a ajuns un nume în filmul mondial, unde este ofertat pentru multe roluri. Actorul a făcut o radiografie necruţătoare a industriei cinematografice româneşti.

„La noi, vă spun, se acţionează mioritic. Nu avem sindicate, nu există reguli. Asta e rău pentru că iubesc cinematograful românesc, de aici vin şi e păcat pentru actorii tineri, care îşi croiesc foarte greu drum. Ştiu că cei tineri fac eforturi foarte mari. Dincolo sunt nişte reguli clare. Eu de exemplu nu fug de castinguri, din contră, nu contează că ai nişte roluri consacrate, e normal să te duci la castinguri, nu am nici o problemă să dau probe", a mărturisit Ivanov.

Foarte relaxat, evident încântat de atmosfera de la TIFF, actorul a explicat că nu poate înţelege cum o parte din publicul de la mall-uri poate să vadă filme serioase fără să fie absorbit de problematica lor!

„Să vezi Amour de Hanecke şi să mânânci două ore nachos este absolut incredibil. Nu pot să cred că nu te mişcă nimic, că acel film nu produce efecte în tine. Sunt foarte foarte mâhnit când văd aşa ceva. Efectiv eu iubesc publicul cinefil şi sunt mâhnit când văd ce e la mall", a spus Ivanov

Ivanov a spus că rolul „domnului Bebe" (doctorul cinic, care face avorturi ilegale în comunism contra cost, în filmul 4,3,2, premiat la Cannes n.r.) l-a marcat foarte tare,

„Şi acum trăiesc acel rol, m-a marcat foarte mult. Mă opreşte lumea pe stradă şi spune domnule Bebe, să ştiţi că nu îmi place de dvs şi să îi ziceţi asta şi lui Mungiu, aşa mi-a zis o babă pe stradă. E un rol pe care încerc să îl las deoparte, să îl depăşesc, dar care mă urmăreşte mereu, trăiesc cu el", a spus Ivanov.

„Dacă un Făt Frumos nu mai pot să fiu, s-a dus, măcar un bun Moş Crăciun aş dori să fiu, să spăl un pic imaginea domnului Bebe. Sunt oameni care chiar cred că eu sunt acel domn Bebe, deşi a fost doar un rol", a explicat pe un ton glumeţ Ivanov. Acesta este implicat în mai multe proiecte de teatru şi este meru ofertat de case de film internaţionale.

 

Comenteaza