Agenda de weekend: Expoziţie de păpuşi, prezentare de cafea şi petreceri

Agenda de weekend: Expoziţie de păpuşi, prezentare de cafea şi petreceri
Noua ediţie a expoziţiei “Muzeul Păpuşilor” poate fi văzută la Muzeul de Artă, pe când în cluburile clujene vor fi organizate mai multe petreceri de weekend.

Ediţia a cincea a expoziţiei anuale "Muzeul Păpuşilor" a fost inaugurată în 28 iulie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. În cadrul manifestării deschise până în 28 august, pot fi văzute păpuşi şi afişe din arhiva şi din repertoriul contemporan al Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca.

La Muzeul de Artă, deschis, cu excepţia zilelor de luni şi marţi, între orele 10:00 şi 17:00, mai pot fi văzute expoziţia "Între pictorialism şi avangardă", cu fotografii realizate de Fortunata Obrapalska, din Polonia, care provin din colecţiile Muzeului de Istoria Fotografiei Walery Rzewuski din Cracovia. Minicatalogul expoziţiei, realizat de Monika Kozieñ, este editat în trei limbi - română, engleză şi polonă. În cadrul muzeului poate fi vizitată şi Galeria Naţională, ce cuprinde, între altele, lucrări ale unor pictori români cunoscuţi precum Nicolae Grigorescu, Dimitrie Paciurea, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Nicolae Dărăscu, Ştefan Dimitrescu, Camil Ressu, Cornel Medrea. Cele două secţii ale Muzeului Etnografic al Transilvaniei - pavilionară, de pe Bulevardul Memorandumului, respectiv cea în aer liber, de la Tăietura Turcului - pot fi vizitate în acest sfârşit de săptămână. La Muzeul Octavian Goga din Ciucea, clujenii pot vedea domeniul fostului scriitor şi prim-ministru al României, mausoleul în care sunt înmormântaţi Octavian Goga şi soţia lui, Veturia, dar şi mănăstirea cu lăcaşul de cult ctitorit de familie.

"Un răsfăţ de dulciuri şi cafea" va avea loc mâine, de la ora 10:00, la cafeneaua Starbucks din Iulius Mall. Cei 18 participanţi, selectaţi pe baza unor înscrieri prealabile, vor primi informaţii despre prepararea cafelei şi de unde pot fi achiziţionate boabele de calitate. "După prezentare, vom aplica cele învăţate într-un mic workshop. Vom combina siropuri, ciocolată, prăjituri şi spumă de lapte până când vom obţine un produs demn de a fi premiat de Starbucks", precizează reprezentanţii urbangourmet.ro, organizatorii evenimentului.

Mai multe petreceri vor avea loc astăzi şi mâine, în cluburile clujene. În My Way va fi petrecerea cu genericul "My Way Party", în Musicbox este seară de muzică retro, "Oldies Forever", iar la cafeneaua Vertigo fetele au intrare şi consumaţie gratis. Mâine, în clubul May Way se va desfăşura o seară cu titlul "Piano Live cu Aminda & Roje", iar în clubul Hard Rock, concertul de duminică seară. În La Ţevi Pub va avea loc o seară de karaoke, iar la After Eight Cocktail Club va fi organizată "Student Party".

 

Comenteaza