Video Al doilea an de TIFF la Florești. Primarul Pivariu: „Așteptăm mult mai mulți participanți decât în 2021”

Al doilea an de TIFF la Florești. Primarul Pivariu: „Așteptăm mult mai mulți participanți decât în 2021”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care își deschide porțile vineri, 17 iunie 2022, va avea o locație și în comuna Florești.

Edilul din Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum va arăta festivalul de film în acest an, în Parcul Poligon din cea mai mare comună din țară.

„Anul trecut a fost pentru prima dată când Floreștiul a intrat propriu-zis în marea familie a TIFF-ului și iată că și rămâne. Nu doar că rămâne, dar anul acesta TIFF-ul vine cu o nouă experiență la Florești, care se numește «TIFF în familie». Asta presupune nouă zile pline pentru copii și pentru părinți, cu peste 40 de activități în weekend-uri. De asemenea, vor fi cinci zile tematice în timpul săptămânii. 

Este un program mai amplu. În urmă cu un an am fost gazdă a proiecției de film în fiecare zi. Anul acesta suntem gazdă și a proiecției, dar avem și activitățile de care am aminitit. (...) În 2021 au fost aproximativ 3.000 de participanți. Sunt sigur că anul acesta vor fi mult mai mulți”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Cum arată programul TIFF în familie la Florești

 

Parcul Poligon din Florești devine anul acesta gazda TIFF în familie – o serie de evenimente cu acces gratuit, în cadrul cărora cei mici sunt invitați să exploreze natura, să-și creeze propriile jucării, să se împrietenească cu animalele, să învețe să gătească sau să combată bullying-ul, prin intermediul unor activități distractive și deopotrivă educative. Spațiul va fi deschis publicului în fiecare zi de festival – de luni până vineri, între orele 15:00 și 18:00, iar în weekend, în intervalul orar 10:00-17:00.

Programul complet al atelierelor tematice poate fi consultat pe site-ul TIFF: https://tiff.ro/tiff-in-familie

„Sâmbătă și duminică, în primul weekend de festival, atmosfera din Parcul Poligon din Florești va fi animată, încă de la primele ore ale dimineții, de activitățile sportive puse la cale de Napoca Trio. Sub îndrumarea lor, cei mici vor experimenta simulatorul de ski, vor face tir cu arcul și vor avea parte de o adevărată aventură cu tiroliana. Alături de partenerii de la Bistro 1, copiii își vor testa calitățile de bucătari, pregătind cu mâinile lor gustări sănătoase, iar în spațiul dedicat workshop-urilor creative, vor țese covorașe din hârtie, își vor realiza propriile zmeie și vor face baloane gigantice de săpun”, arată organizatorii.

Aceștia adagă că distracția va continua în Orășelul Surprizelor LIDL, iar cei pasionați de natură vor explora pădurea din apropiere, într-un tur ghidat organizat de un biolog invitat, în timp ce iubitorii de știință vor lua parte la experimente chimice spectaculoase.

Programul ambelor zile include spectacole în aer liber, susținute de Magic Puppet și Andreea’s Animation Theater Playground, dar și ateliere de meșteșuguri vechi și sesiuni de interacțiuni cu animalele.

Luni, pe 20 iunie,  Ne împrietenim printr-o serie de ateliere creative, activități cu și despre animale, întâlniri cu reprezentanții Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca discuții care-i vor învăța pe cei mici să gestioneze situațiile de bullying.

Marți, pe 21 iunie, Descoperim natura explorând bio-diversitatea pădurii, interacționând cu animalele și plantând primele plante în ghiveci, sub îndrumarea celor de la Crearium.

Miercuri, pe 22 iunie, în ziua dedicată carierei, Alegem meserii, iar cu această ocazie, cei mici vor avea șansa de a deveni aviatori pentru o zi și vor îi vor întâlni pe reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. În aceeași zi, copii sunt invitați să viziteze Biblioteca vie, locul în care vor interacționa cu specialiști din film, profesioniști din domeniul medical, profesori, bucătari și exploratori.

Joi, pe 23 iunie, Facem sport, iar parcul se va transforma într-un imens teren de joc și joacă, unde toți cei prezenți vor participa la jocuri de echipă și vor învăța să-și mențină poziția corectă, îndrumați de un terapeut de la Regina Maria. În aceeași zi, campionii de la Knights of Transylvania vor oferi un show extraordinar de Cheerleading.

Vineri, în ultima zi tematică, Ajutăm planeta, așa că sustenabilitatea va fi cuvântul-cheie. Alături de Ecomind și Capace cu suflet, cei mici vor învăța să recicleze în mod creativ. În ultimele două zile de festival, experiența TIFF în familie va continua atât pentru cei mici, cât și pentru părinți, cu atmosferă de vacanță și zeci de jocuri distractive, cursuri de prim ajutor, activități creative puse la cale de Persil, un atelier de animație stop-motion oferit de Komiti Creative Studio și multe alte surprize.

TIFF are loc între 17 și 26 iunie în Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza