Al treilea an de terapie prin artă pentru pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj

Al treilea an de terapie prin artă pentru pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj
Cel mai amplu proiect de terapie prin artă desfășurat întru-un spital din România va avea loc, pentru al treilea an consecutiv, în perioada 20 iulie - 5 august 2015, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

"Un concept relativ nou în societatea românească, terapia prin artă este caracterizată de procese artistice având ca scop sporirea și îmbunătățirea sănătății fizice, psihice și emoționale a persoanelor de orice vârstă. Terapia prin artă pune accentul pe dezvoltarea umană, mizând pe faptul că arta poate fi terapeutică dacă este pusă în practică în favoarea ființei umane", transmit iniţiatorii proiectului "Dăruieşte prin artă", Asociația Create.Act.Enjoy şi Organizația Minte Forte.

Proiectul este structurat pe trei activităţi principale: scurte momente artistice itinerante prin saloanele spitalului, urmate de împărţirea materialelor informative; ateliere creative de terapie prin artă, desfășurate în incinta spitalului și susținute de actori, regizori și psihologi; ședințe de consiliere psihologică.

Create.Act.Enjoy a demarat primul proiect de terapie prin artă, la nivel local, în septembrie 2012. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 prin îmbinarea celor două domenii - cultural și medical.

Comenteaza