Aplicaţie iPhone pentru Calea Crucii: oriunde, oricând

Aplicaţie iPhone pentru Calea Crucii: oriunde, oricând
O nouă aplicaţie iTunes este accesibilă pentru oamenii prea ocupaţi, ca metodă de practicare a Căii Crucii, oriunde, oricând.

Ave Maria Press a anunţat lansarea acestei aplicaţii, gratuită pentru iPhone şi iPod. Ea a fost creată, se spune în comunicatul de presă, “cu gândul la oamenii ocupaţi, fiind un instrument devoţional perfect de purtat în buzunar”. Este şi un instrument util pentru cei care nu pot să ajungă tot timpul la parohie pentru Calea Crucii. Unul dintre primii utilizatori, Mary Ann Johnson, a afirmat: “Aveam nevoie să fac Calea Crucii acasă, iar acesta a fost modul cel mai bun. La 60 de ani, ştiu că astfel de aplicaţii vor avea viitor. Aş dori să văd mai multe aplicaţii de acest gen”.

 

Comunicatul de presă aminteşte cuvintele Papei Benedict al XVI-lea din mesajul pentru Ziua Comunicaţiilor Sociale, când i-a îndemnat pe credincioşi “să proclame Evanghelia recurgând la cele mai noi resurse audiovizuale (imagini, videoclipuri, animaţii, bloguri, situri), care, alături de mijloacele tradiţionale, pot să deschidă noi orizonturi pentru dialog, evanghelizare şi cateheză”. Dianna Leinen, coordonator de marketing la Ave Maria Press, a explicat pentru Zenit inspiraţia din spatele iniţiativei:

 

“La Crăciunul trecut am primit un iPhone drept cadou şi imediat am început să descarc aplicaţii de tot felul. Am descoperit o comunitate vie de dezvoltatori de gadgeturi catolice. Aceasta m-a făcut să mă întreb ce resurse de la Ave Maria Press şi-ar putea găsi o nouă casă în cadrul acestei tehnologii. Aplicaţia cu staţiunile Căii Crucii este un extraordinar început, deoarece combină o interfaţă frumoasă cu reflecţii catolice profunde, ce încurajează rugăciunea oriunde, oricând”.

 

 Programul se foloseşte de imagini pictate de Michael O’Brien. Rugăciunile se bazează pe “Calea Crucii biblică a Papei Ioan Paul al II-lea”, lucrare semnată de Amy Welborn şi Michael Dubruiel. în această formă, introdusă de Papa Ioan Paul al II-lea în 1991, cele 14 staţiuni încep cu o meditaţie despre Isus în grădina Ghetsimani şi includ negarea lui Hristos de către Petru, încoronarea cu spini şi momentul când Isus i-a promis Paradisul tâlharului pocăit.

 

Tom Grady, de la Ave Maria Press, a declarat: “Suntem încântaţi să explorăm metode digitale creative prin care să-i ţinem pe cititorii noştri pe mai departe conectaţi la Dumnezeu prin rugăciune”. Şi-a exprimat apoi speranţa că “vor fi mulţi cei care vor profita de această resursă gratuită de rugăciune”. Printre aplicaţiile pentru iPhone adresate catolicilor se găsesc calendarul religios, ghidul pentru Rozariu şi cel pentru Spovadă, un director al parohiilor cu orarul Liturghiilor, întrebări diverse din credinţa catolică.

 

(catholica.ro)

Comenteaza