"Arc peste Timp": atmosfera taberelor de campanie medievale, reconstituită

Într-o perioadă în care majoritatea evenimentele din oraş sunt legate de venirea sărbătorilor de iarnă, Asociația Pentru Cultură Tradițională “Zestrea” le propune clujenilor o incursiune în atmosfera taberelor de campanie medievale, prin intermediul expoziţiei "Arc peste Timp".

În cadrul ei, vizitatorii vor putea admira diverse piese de armură și armament şi haine și obiecte de uz cotidian reconstituite după surse din secolele X - XVII, alături de imagini cu izvoare istorice. 

De asemenea, le va fi pus la dispoziţie şi un material intoductiv care să înlesnească înțelegerea activităților grupurilor de istorie vie, racordarea acestora la lumea publicațiilor științifice, conexiunea cu domeniul arheologiei experimentale și rolul pe care îl pot avea în înțelegerea unor realități istorice de către copii și de publicul nespecializat.

"Scopul acţiunii este de a propune, cu modestie, posibile interpretări și reconstituiri ale unor piese din peisajul taberelor de campanie medievale, prin raportare la izvoare, precum și evidenţierea rolului acestor procese și al conceptelor de "reenactment" și "istorie vie", în înțelegerea nemijlocită a vieții și culturii materiale din trecut", au afirmat organizatorii.

Expoziţia este găzduită la Bastionul Croitorilor şi poate fi vizitată de astăzi până în 14 ianuarie 2015.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Pentru Cultură Tradițională "Zestrea" - Grupul de Istorie Vie "Compania Draco Nigrus" în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană "Casino", Turnul Croitorilor, Cinema Mărăști și Visit Cluj,

Comenteaza