Artiștii turdeni au demarat o licitație pentru spital

Artiștii turdeni au demarat o licitație pentru spital

Un grup de activişti din societatea civilă au demarat proiectul „Turda merge mai departe!”, exclusiv bazat pe voluntariat, pentru informarea corectă, adunarea de fonduri pentru spitalul municipal, susţinerea moralului, susţinerea socială, medicală şi artistică a populaţiei.

Grupul de Facebook a devenit platforma de activităţi a proiectului societăţii civile din municipiu în lupta împotriva coronavirusului.

Proiectul cuprinde activităţi punctuale în diverse domenii (informare din surse autorizate, adunare de fonduri pentru Spitalul Municipal Turda (SMT), îndemnarea populaţiei să stea acasă, să respecte distanţarea socială, oferirea de soluţii online pe Facebook de petrecere în mod plăcut a timpului liber, intermedierea legăturilor între producătorii agroalimentari din zonă şi populaţie, licitaţii, concursuri).

Acesta are ca grupuri ţintă cetăţeni din municipiu de toate vârstele, societăţi comerciale, SMT şi cadre medicale din localitate, oameni de cultură şi mass-media. În perioada 21-31 martie s-a organizat prima campanie de licitaţii caritabile online, cu lucrări oferite de artiştii plastici Cornel Vana, Maria Cristea, Sebastian Luca, Bogdan Deac.

Suma adunată în urma licitaţiilor a fost de 4.250 lei, bani din care s-au cumpărat materiale pentru SMT în lupta împotriva COVID-19. În prima campanie de licitaţii s-au adunat 4.250 de lei. Împreună cu directorul instituției, Ovidiu Stănilă, au decis ca materialele achiziţionate din aceşti bani să fie distribuiţi pe cele patru etaje.

Din suma adunată s-au achiziţionat materiale necesare SMT. Acestea sunt 100 l de detergent dezinfectant antibacterian, 8 l de detergent gel hidroalcoolic 70%, 16 bidoane de câte 5 l de detergent dezinfectant bactisept, 16 mopuri, 16 seturi de câte 100 de bucăţi de botoşei de unică folosinţă.

Comenteaza