Asalt la balmoşul de Jucu. Clujenii au umplut Parcul Etnografic

Asalt la balmoşul de Jucu. Clujenii au umplut Parcul Etnografic
Balmoşul de Jucu a făcut senzaţie la Parcul Etnografic din Hoia, aparţinând Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Zeci de clujeni au înfruntat ruperea de nori de dimineaţă şi au urcat în dealul Hoia, la Ziua Balmoşului, organizată de Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Cunoscutul cântăreţ de muzică populară Ovidiu Purdea-Someş a fost cel care, alături de doi localnici din comună, a preparat balmoşul de Jucu. Acesta a fost servit începând cu ora 14:00, când zeci de clujeni aşteptau la coadă pentru o porţie care costa 5 lei.

"Nu a mai fost demult o acţiune de genul acesta, cu balmoş de Jucu. De obicei clujenii au şansa să deguste acest produs tradiţional la sărbătoarea de la Crucea Iancului, dar de data asta le-am oferit ocazia să vină la Parcul Etnografic, unde e un muzeu superb în aer liber şi să şi vadă cum se prepară aşa ceva. Sper că le-a plăcut, aţi văzut ce coadă s-a facut la balmoş", a spus Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic.

"E excelent balmoşul, foarte bun. A meritat să stăm de ploaie în muzeu, să aşteptăm, să vedem cum se prepară din zer, brânză şi tot ce au pus maeştrii în balmoş" a spus Cristina Popa, o clujeancă venită special aici de Ziua Balmoşului.

 

Comenteaza